Zgłoszę a owszem. Niech szukają "robaka". Mam tylko nadzieję że jego usunięcie nie będzie wymagało rozprucia połowy kokpitu![]()
Zgłoszę a owszem. Niech szukają "robaka". Mam tylko nadzieję że jego usunięcie nie będzie wymagało rozprucia połowy kokpitu![]()
Ford S-Max 2.2 16v TDCi '13
FIAT Barchetta 1.8 16v VFD '00
FIAT Punto 1.1 8v FIRE '99
Hałas rozrządu przy zimnym starcie. Problem zlokalizowany, to nie rozrząd tylko zawór wastegate. Przy zimnym rozruchu zawór otwiera się w celu ochrony turbiny ( suchy start) Następnie w miarę wypełnienia kanałów olejowych, zawór zamyka się. Czyli, ten typ tak ma. Odstająca klapka wlewu paliwa, wymieniona na nową, ale wygląda jak by miała zaraz odpaść. Różnica wyświetlania poziomu oleju- Należy korzystać ze wskaźnika głównego , pomiędzy zegarami. Wyświetlacz na connect jest orientacyjny. Zużycie paliwa w mieście, nocą, przy prędkości 40-50 km/h 8li/100 w dzień 10,8 li/h. Stuki z tylnego zawieszenia i brzęczenie w drzwiach nie występuje podczas diagnostyki. Czyli temat do ponownego reklamowania, ale poczekam trochę żeby można było zaprezentować na serwisie. Brak informacja o korkach w PL - zrzucają na TomToma. Problem z komunikacją Bluetooth wyszedł przy odbiorze auta, zrobili zgorszenie do producenta.
Tyle z moich usterek.
Ostatnio edytowane przez lechtak ; 16-02-2018 o 23:20
Walczę z fotelem kierowcy w veloce, miażdżącym nogi dziecka w foteliku. Jestem ciekaw efektów.
FCA BB.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
pochwal się, też jestem ciekaw efektów. Trzeba ich męczyć, może AR da jakiś update softwareu który problem rozwiązuje (np ustawienie w menu)
Na to liczę[emoji4] i że inni zbawieni postawią mi pomnik[emoji6]
Zabijam czas oczekiwania i wbiłem swoje dupsko w fotelik 4C. Przypomniał mi się mój dawny smart roadster barabus... chyba mam już za stare gnaty na takiego spartana.
Ostatnio edytowane przez Azalgo ; 22-02-2018 o 13:31
Bluetooth naprawiony po aktualizacji. Zostaje kwestia stuku w tylnym prawym zawieszeniu, zawieszanie się systemu zamykania i otwierania, i info o korkach.
Ostatnio edytowane przez lechtak ; 22-02-2018 o 19:40
Czy zawieszenie jest elementem objętym gwarancją?
Jak zgłosisz po pięciu miesiącach i sześciu tysiącach kilometrów to niem ma dyskusji, jest tylko przeciąganie wykonania naprawy. Jak już uda się serwisowi przedłużyć wykonanie swojego obowiązku , zrzucą winę na eksploatacje .
Też mi się wydaje, że od 10000 coś stuka na nierównościach w prawym tyle. dzwięk bardzo podobny do wywalonego łącznika stabilizatora albo sworznia wahacza. Ale tak sobie tłmaczyłem, że to moje urojenia i w nowym aucie po 10tys może coś klękać w zawieszeniu.