Witam,
Zgadza się, czujniki parkowania w wersji Distinctive nie były w standardzie. W moim przypadku dokupiłem pakiet Premium, który zawierał m.in. czujniki z tyłu (oraz biksenony i system blue&me, nie pamiętam czy zawiera coś jeszcze).
Pozwolę sobie jeszcze na dygresję odnośnie zakupu używanych samochodów

Myślę o sprzedaży mojej Julki (myślenie zupełnie nieuzasadnione, bo to praktycznie nowe auto, ale tak mam i gdybym miał taką możliwość co pół roku jeździłbym nowym samochodem

) Ale nawet na forum nie mówię, bo zaraz będę "okrzyczany", że cena z kosmosu itp.. Bo to tylko: Distinctive + pakiet Premium, 1.4 TB 120 KM.. Ale przebieg tylko 34.700 km, pierwszy właściciel, polski salon, pierwsza rejestracja 04.2014 r. b. zadbany, dwa komplety alu felg z oponami zimowymi i letnimi itp.. I za wszystko myślę o cenie z "5" z przodu, czyli pewnie za dużo wg. większości. Czy to za dużo za pewny! samochód? Generalnie jednak myślę, że okazji cenowych raczej nie ma.. Z mojego doświadczenia ze sprzedaży wcześniejszych moich samochodów (których byłem pierwszym właścicielem bo od dłuższego już czasu kupuję auta nowe - czyli znam ich całą historię) wynika, iż owszem cena nie jest niska, ale pierwszy kto zdecyduje się przyjechać kupuje.
Przypuszczam, że większość z nas tutaj to miłośnicy motoryzacji i czytamy, oglądamy sporo o motoryzacji. Po programach typu "Turbo kamera" kupienie używanego dobrego samochodu wydaje się niemożliwe.. Niestety sam znam trochę takich historii wśród znajomych.. Życzę wszystkim szukającym auta trafnych wyborów! Ogólnie Julka to fajne auto, złego słowa nie mogę powiedzieć, silnik też b. fajny!