Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Temat: Two tone paint: barwy narodowe i Dinitrol

Użytkownik Ogier Avatar Mandus
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    STELVIO First Edition

Domyślnie

Cytat Napisał SFilip Zobacz post
    ... ja nie mam nic przeciwko myciu auta i dbaniu o nie, bo sam mam hopla na tym punkcie. Ale osobiście od czasów Cinquecento jak pamiętam (a tam zaczął sie ocynk) dopóki auto nie było walnięte nie było mowy o rdzy itp tematach.
    Jakbyśmy mieli NAGLE taki śnieg jak w Finladnii to Polska stoi. Ale to inna bajka, tam wiedzą co to zima i inaczej na to przygotowani są. Nie ma soli, jest poprostu śnieg. U nas syf i błoto z czego ? Noooo z soli. Ale gdyby nie ta sól to przeciez ... no właśnie kraj stoi. I wszyscy narzekają. A kto narzeka ? Nooo Ci co nie mieli styczności z prawdziwą zimą. Czyli kto ... czyli ludzie pt ówcześni "gimnazjaliści" jak moja córka. Kto widział wtedy opony zimowe ? Były bieżnikowane, albo standard D124 "całoroczne". Zgodze sie na ewentualne zarzuty - ruch był mniejszy, ale nie zerowy i nikt nie płakał na -10 i full śniegu. Nooo sorry, taki mieliśmy klimat I szło jedzic wszystkim. 125p, Polonezem itp "wynalazkami".
    I nie było ESP i na oponach D-124 lub D-90 dało się jeździć! I niektórzy się dziwią, że mnie wkurza, że nie da się wyłączyć ESP!
    Moja pierwsza kategoria na prawko pojawiła się rok później niż u Ciebie - A. Rok później było B, potem C, D, E - prawie aż do Ż
    No ale teraz biznes nakręca się po różnymi maskaradami - a to ekologia, a to bezpieczeństwo itd. Za chwilę auta będą elektryczne, no i autonomiczne i już nikt nie będzie znał prawdziwej motoryzacji - smutne.

A propos hopla dbania o auto - właśnie wróciłem z garażu, gdzie wymyłem wewnątrz i zewnątrz Alfunię... wypłukałem sól Karcherem gdzie się da, wymyłem, powycierałem... ale ja jestem głupi... I tak żona w poniedziałek usyfi...

Użytkownik Świeżak
    Auto
    AR Giulietta Veloce 2016

Domyślnie

Cytat Napisał Mandus Zobacz post
    I nie było ESP i na oponach D-124 lub D-90 dało się jeździć! I niektórzy się dziwią, że mnie wkurza, że nie da się wyłączyć ESP!
    mnie kilkanaście lat temu, gdy pomagałem babci wybierać samochód chyba 5 sprzedawców w różnych markach przekonywało, ze esp do samochodów o mocy <150KM jest bez sensu i że mam szajbę