cześć ponownie, znalazłem dziś rano takie cudo na OTO:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-alfa-romeo-159-ti-1-8-tbi-200-km-full-manual-ze-szwajcarii-ID6zGYZ7.html?utm_source=refferals&utm_medium=traf fic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8
, ale coś to dziwnie wygląda albo ja czegoś nie rozumiem. Ma oznaczenie TI na klapie, ale nie ma profilowanej kierownicy, fotele też chyba nie z pakietu TI, zaciski srebrne i jakby mniejsze od Brembo z TI, o nakładkach na lusterka czy felgach nie wspominając.
Czy były jakieś opcje pakietu TI? Na przykład, że klient chciał tylko zawieszenie z pakietu TI?
Pozdrony
Nie było. Pakiet TI, to pakiet TI. Można za to zawsze kupić sobie znaczek TI i nakleić na tylną klapę i tak pewnie zrobił poprzedni właściciel. Ten samochód nie ma nic wspólnego z TI. Jest to opcja wyposażeniowa Sport, biedniejsza od wersji Sport Plus.
Obok "full opcji" ten egzemplarz nawet nie stał.
Jedno jest pewne: handlarz raczej na pewno nie oszukuje na przebiegu.
Ostatnio edytowane przez skuler ; 08-03-2018 o 10:05
Tak też mi się wydawało, że to jest zbyt piękne żeby było prawdziwe.
To generalnie nie znaczy, że auto jest złe. Po prostu jest z RadomiaA tam handlarze mają szablony do ogłoszeń i walą na pałę.
Kolego, oglądając ten egzemplarz, zwróć uwagę na deskę, głośniczki z nawiewami obok przednich słupków wg. mnie za głęboko wchodzą w deskę, może to być spowodowane naklejeniem nowego poszycia po wystrzale ( ale nie musi ) dodatkowo napis AIRBAG jest zbyt wyraźny jak na tę odległość, u mnie ten napis jest mniej wyraźny, a deskę mam org.
Sprzedawał ktoś ostatnio 159 z forumowiczów ? Długo sprzedawaliście ?
Chłopaki mam jeszcze dwa pytanka. Jakie odcienie czerwonego były w 159ce ? Czy w wersji Ti był ten sam odcień czerwonego co w zwykłej (nie chodzi mi o ten ciemny bordo)? Jaki jest rozmiar felg w wersji Ti, 19stki ?
Coś takiego znalazłem na allegro :
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9-jtdm-xxx-ti-xxx-18-alufelgi-xenon-skora-ID6zBXMO.html?requestFromAd=1&track%5Bmessage_sent %5D=1&id_at=53801577
I takiego, ale niestety już nie aktualne, a blisko mnie :/
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9-150-km-ti-ID6zv6dG.html
Ostatnio edytowane przez alexinhio10 ; 09-03-2018 o 20:23
Siemka,
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6zG43h.html
Co o niej sadzicie ?
Alfa Romeo 159 sedan, 2.2 JTS 185KM, 2005, Argento
Czarny dym - prawdopodobnie padła turbosprężarka/ leją wtryski
Niebieski dym - umarły uszczelniacze lub pierścienie
Biały dym - Konklawe wybrało nowego Papieża