Na giuliowym wątku trochę brak życia, to będę spamował tutaj[emoji4]
Veloce na 19” 8j i tak chcę zostawić w zimowym setupie. Nowego życia na wiosnę wnieść by się chciało, a jakoś nie mam przekonania na 100% w którą stronę iść...:/
Opcje: qv grafit w koniczynce, qv srebrne technico, coś innego? Tylko co?
Któreś z powyższych w Nazarowej złotej miedzi?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Czy istnieje (pewnie nie ale zapytać warto) jakiś spis felg do 159, nie wymagających dystansów i pasujących na zasadzie "Plug&Play"? Chodzi rzecz jasna o wersje z zaciskami Brembo, bo to tam są pojawia się najwięcej problemów...
Edit:
Nie będę oryginalny ale felgi kolegi [MENTION=15826]Nazar[/MENTION] robią robotę, propsuję![]()
Witam pany i panewki !
tak z innej beczki ale w temacie
Będę rozwiercał otwory na śruby w świeżo zakupionych felgach od giulietty by założyć je do 159 i tu pojawia się pytanie,jeśli rozwiercam z śruby 12mm na śrubę 14mm to czy rozwiercić kapke więcej?
Wiercenie będzie odbywało się na profesjonalnej wiertarce stołowej przystosowanej do takich prac a właściciel zakładu twierdzi że rozwierci na 15mm żeby śruba nie była wpasowana zbyt ciasno.
Nie wiem co o tym myśleć szczerze.Czy powiedzieć chłopowi żeby wiercił tylko 14mm i przy tym być czy poddać się jego doświadczeniu (twierdzi że u niego tak zawsze robią)
Co o tym myślicie pany ?
dokadnie 15mm srednice otworów maja oryginalne podkowy 18" w 159 - dzisiaj sprawdzilem. W Giulietcie natomiast zmierzylem 12.5mm (na M12)
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
na srubie i w feldze sa stożki ,sruba sama sobie felge ustawi ,byle na za wielka dziura fi 15 bedzie ok
zgadza sie, to otwor centrujacyvtrzyma felge w osi obrotu kola a sruby tylko dociskaja do piasty. stozki sa duze, w giulietcie zmierzylem srednice i bylo 23mm a w srubach od 159 jest chyba jeszcze wiecej