Wiecie coś nowego w temacie? Bo u mnie też klima posykuje i dość kiepsko chłodzi moim zdaniem.
Wiecie coś nowego w temacie? Bo u mnie też klima posykuje i dość kiepsko chłodzi moim zdaniem.
DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora
Chetnie Pomoge w zakresie:
AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
STAG KME - instalacje LPG
takie syczenie to objaw małej ilości czynnika. u mnie uciekał przez presostat - było widać bo kontrastem zabrudziło na zielono cały skraplacz do którego presostat był przykręcony.
co do ilości czynnika to do mojej alfy weszło 0,75kg czynnika, chłodzi idealnie i nic już nie syczy. Nowy presostat zamówiłem od użytkownika tanifiat na allegro. Najłatwiej chyba zdiagnozować gdzie czynnik ucieka w następujący sposób:
- wziąć gumową rurkę (taka jak do spryskiwaczy od pompki idzie)
- jedna strona do ucha
- druga strona po kolei na skraplacz, presostat, zawory i chłodnice
sposób działa pod warunkiem, że coś jeszcze czynnika w układzie zostało :-)
i imho jest to chyba najtańszy sposób sprawdzenia gdzie czynnik ucieka bo rurka kosztuje grosze
BTW. jakbyście odkręcali cokolwiek z układu klimatyzacji to pamiętajcie, żeby spuścić czynnik bo ciśnienie wypluje też olej i będzie kolejny wydatek...
A tam znowu rurkastetoskop to jest to
.
"...Alfa 159, the fact that you're breathing doesn't mean you're alive..."
BMW G01 LCI M40i 360PS/AR Stelvio 2,0 Multiair 200PS (2019-...)/Lexus IS200t 245PS (2016-2019) / AR 159 Sedan 2,0JTDM 170PS @206PS/420Nm Nero Carbonio (2011-2016) / AR 156 Sedan 2,4JTD CF3 140PS Nero fuoco (2008-2011)
A tak dokładniej to jak to sprawdzanie z rurką wygląda? Na włączonym/wyłączonym silniku? Klimę włączyć/wyłączyć? Można więcej informacji prosić?![]()
DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora
Chetnie Pomoge w zakresie:
AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
STAG KME - instalacje LPG
Odpalasz na chwilkę (kilka min.) z klimą na maksa, gasisz i słuchasz gdzie syczy :-)
a ja bylbym za tym zeby sprawdzic ile jest czynnika chlodzacego.najlatwiej podjechac do chlopa co ma maszyne niech zapnie,wyciagnie gaz i bedziesz wiedzial ile go jest.ja mialem tak ze pojechalem do mechanika rolnika i mowie zeby nabil klime (wczesniej chodzila dopokirorkanie pekla) noto on niby nabil i mowi wlaczaj to ja ogien klima nie chlodzi.gosc mowi ze osuszacz powietrza do wymiany ja pytam a jak nie to to co?? a on ze zawor rozszczelny.obie rzeczy kolo 500zl.wzialem od niego auto i pojechalem do innego fachowca ten wyciagnal gaz bylo go 0.20gram nabil 0.65 i klima hula jak marzenie.a ten duren poprostu szukal jelenia na kase.myslal ze skasuje za wymiane jakichs pierdolek ale sie nie udalo.i bylem u niego juz ostatni raz.takze czasami trzeba zaczac od najprostrzych rzeczy np.sprawdzic czy klima jest szczelna lub poprostu nabic gaz.
o co k'mon???