Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Silnik jtd brak mocy

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Jakie seicento ma 90KM???

dragon7
    Gość

Domyślnie

To był leon 90km i robił mnie bez problemu a qmpel co ma taką samą to nawet nie ma porównania niby żadna lampka się nie zapala, a może jakiś link np. na allegro do tego kabelka i co dalej jak będę go miał? Albo może ktoś z mazowieckiego robił już coś takiego i mi pomoże??

Pozdrawiam
    Damian

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Czarek nie ma racji ta turbina ma zmienną geometrię tylko kierownice sterowane są cisnieniem doładowania, a nie podciśnieniem z wakupompy. Wszystkie 2,4 JTD miały zmienną geometrię turbiny
    mówimy o 1.9 JTD 105
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

przemo27
    Gość

Domyślnie

Tu jest kabel, sprawdzony przez wielu uz. i działa z alfadiagiem (zależy od rodzaju ecu ) i unidiagiem wszystkie jtd
    http://www.allegro.pl/item701512489_..._promocja.html
    Jesli nie pali się lampka nie oznacza to , że nie ma błędów. Ja miałem przeładowanie i jego brak sygnalizacji , potem była dziura w dolocie i brak sygn. skopany egr i brak sygn. uszkodzoną przepływkę i nic uszkodzony włącznik od sprzęgła( sygnalizacja załączenia sprzęgła) i również nic jedynie przy 3 spalonej świecy zaczęło się coś pokazywać i jeszcze jak żarówka padła :-) to sobie świeciło.

dragon7
    Gość

Domyślnie Dziwny dźwięk

Witam ostatnio obserwując silnik zauważyłem że jakiegoś rodzaju to jest chyba elektrozawór z którego przewody idą do turbiny tak jakby brzęczy, czy to może być powodem zamulenia auta? Jak tak to czy trzeba go wymienić czy wystarczy w jakiś sposób przeczyścić??

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KamilP
    Mieszka w
    LPU
    Auto
    Alfa Romeo 1.9JTD 2002r

Domyślnie

Cytat Napisał przemo27 Zobacz post
    Tu jest kabel, sprawdzony przez wielu uz. i działa z alfadiagiem (zależy od rodzaju ecu ) i unidiagiem wszystkie jtd http://www.allegro.pl/item701512489_..._promocja.html
    na aukcji jest napisane że działa z grupą VW. Czy taki sam pasował do Alfy?? O co chodzi z tym ecu przy współpracy z Alfadiagiem??
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 2002r, blu cosmo:-)
    Moje portfolio

g.fu
    Gość

Domyślnie

Działa, działa i z Alfą i z Lancią i z Fiatem też.. Ale widzę, że viaken opuścił 10PLN.
    Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Czarek nie ma racji ta turbina ma zmienną geometrię tylko kierownice sterowane są cisnieniem doładowania, a nie podciśnieniem z wakupompy. Wszystkie 2,4 JTD miały zmienną geometrię turbiny
    No nie wszystkie. A generacja CF2? Jak jest zmienna geometria to siłownik do sterowania jest w innym miejscu ( z przodu turbiny, pod kątem prostym do osi wirnika), na tym zdjęciu jest zwykły waste- gate. Tak jak niestety u mnie.
    Ostatnio edytowane przez g.fu ; 14-08-2009 o 06:21

przemo27
    Gość

Domyślnie

Ten kabel działa z VW Audi i innymi panzerwagonami , działa również z Alfą 156 Na dzień dzisiejszy prog. alfadiag nie obsługuje modeli 156 jtd edc15 cf2 ( wiadomość tą dostałem od autora programu alfadiag ) czyli np. z jtd 2,4 10v ( 100kW ) nie bedzie współpracować. Unidiag nie ma problemu z łączeniem się z ecu tych modeli ( oczywiście potrzebne są odpowiednie definicje i prawidłowe adresowanie dla uzyskania połączenia ) W tym temacie ( unidiag ) pytał bym kolegę Bubu z forum.

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał dragon7 Zobacz post
    Ps. Może ktoś z okolic Warszawy, Płocka albo Płońska zna się na tym??
    jeśli nigdy nie bawiłeś się w diagnozowanie usterek w samochodzie to lepiej daruj sobie.możesz narobić więcej szkód niż napraw.

jeśli nie masz nikogo znajomego z odpowiednim sprzętem pojedź do serwisu w płocku.sprawdzą ci dokładnie auto i kompa.

byłem u nich niedawno ze 147-ką,wszystko posprawdzali łącznie z autentycznością przebiegu.koszt usługi też był na przyzwoitym poziomie.

pozdrawiam!!!

moja druga ulubienica...