Czy jest ktoś z Wrocławia, kto ma stelvio 280. I byłaby szansa się spotkać i pogadać
Czy jest ktoś z Wrocławia, kto ma stelvio 280. I byłaby szansa się spotkać i pogadać
Spalanie w mieście jest moim zdaniem niemożliwe do określenia z uwagi na to iż każdy ma inny styl jazdy i nawet jak podasz że chodzi o Wrocław to ktoś może dojeżdżać wcześnie rano z Bielan do centrum Powstańców Slaskich i chwytać zieloną falę a ktoś inny może jechać w szczycie np. przez remontowany zakorkowany odcinek i wyniki będą diametralnie różne.
Jeździłem dwoma egzemplarzami Stelvio 280 i wprawdzie jakoś specjalnie nie oszczędzałem paliwa ale moim zdaniem jako takie minimalne spalanie można smiało określać na 8 litrów (ktoś pewnie powie że da się wykręcić wyniki z 7 z przodu i się zgodzę). Od tego minimalnego spalania wszystko w góre zależy od rodzaju drogi i stylu jazdy. Miasto moim zdaniem zaczyna się z okolic 10 litrów - pamiętajmy że start&stop nie zawsze się włącza np. jak klima nie wydala to silnik na postoju pracuje i nie oszczędzamy. Realnie na kręcenie się po Wrocławiu w normalnym ruchu szacowałbym okolice 12 litrów.
Jeśli ktoś pyta o spalanie benzyny to polecam pomyśleć o dieslu. W Stelvio nie słychać za bardzo pracy silnika, 2.2 będzie odczuwalnie słabszy od 2.0 280 ale za to będzie na pewno oszczędny. Giulią z 2.2 wykręcam średnie spalanie w okolicy 7.5 litra. W trasie (lokalna droga) robi się 5 a w początkowej fazie gdy oszczędzałem silnik miałem wyniki z 4 z przodu.
Dokładnie.
Jeśli dla kogoś robi różnice 10 czy 15 (bo tyle w mieście trzeba liczyć) to lepiej niech kupi diesla. Mówię tu o mieście czyli światła co 100m. Oczekiwanie na skręt, trochę korków itp.
Sory ale nie da się zrobić 8 w mieście. Cyba że na zielonej fali o 2 w nocy.
btw jest wątek o spalaniu. Po co pisać w ogólnym?
http://www.forum.alfaholicy.org/giul...ie_paliwa.html
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Proszę bardzo. Tyle pali 2.0T 280KM w Warszawie
To nie silnik na miasto dla kogoś kto patrzy na spalanie. Do miasta to hybryda albo najlepiej fiat panda za 5k zł. Mówię serio. Lepiej kupić taniej nowy samochód i za to kupić drugi do miasta.
Mnie akurat nie boli ile pali. Trzeba to leję ale boli że ten samochód się dusi w mieście. Nie nadaje się tam.
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
To podróż z dzisiajFakt korki ale to właśnie "miasto". Obroty to były max 2.5k w trybie N. Prędkość średnia 10km/h
Średnia z pewnością powyżej 15l bo komp zaniża.
Chciał kolega wiedzieć ile pai w mieście 90% to już wie. Jutro też mogę wkleić wykresik
Chcę zobaczyć w "mieście" to 8l w Stelvio. Nawet niech będzie 10l![]()
Dalej wg Alfy 15/100 to max?