Nie musisz wyjmowac kluczyka jak zaplon sie nie odpalil, po prostu nacisnij przycisk start bez naciskanie pedalow sprzegla lub/i hamulca.
Nie musisz wyjmowac kluczyka jak zaplon sie nie odpalil, po prostu nacisnij przycisk start bez naciskanie pedalow sprzegla lub/i hamulca.
sAwek ja od pewnego czasu mam ten sam problem. Baterie nowe, ogólnie mąż wszystko sprawdził i jest ok, a problem pozostaje. Do salonu Alfy nie bardzo chcę jechać bo kiedyś podjechaliśmy ze światłami (były za nisko, jak się okazało nie było jakiegoś elemntu który je trzyma, poprzedni właściciel dał ciała przy wymianie żarówek i teraz musimy druciki z agrafek robić) to w ogóle nie ogarnęli, sami doszliśmy czemu tak jest...i spędziliśmy tam bezużyteczne 3h.
A więc tak stacyjke kupiłem z roku 2010 wczoraj była u elektronika dzisiaj ja odebrałem i złożyłem auto caly koszt niecałe 200 zl bo stacyjka z przesyłką kolo 80 zł i elektronik 100 zł. stacyjka 100% sprawna z gwarancją sprzedającego jutro pochwalę się efektem czy rozwiązało problem .
Odswiezam temat, u mnie tez stacyjka reaguje dopiero po drugim wlozeniu kluczyka
Czy da sie to naprawic czy trzeba wymienic stacyjke?
A moze olac to i jezdzic? Jest ryzyko ze stacyjka kiedys przestanie reagowac całkowicie?
u mnie był to pierwszy objaw słabego akumulatora.
Czasy kiedy auta naprawiało się na słuch mijają
Podłącz komputer i odczytaj błędy w modułach peryferyjnych (wspomaganie, body itd). Będzie wiadomo gdzie szukać.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Żeby się nie "męczyć" jak wlozysz kluczyk i nie zareaguje to naciśnij przycisk start wtedy powinna być reakcja (zaswieca się kontrolki)