Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Tylko, że w F1 służy do późniejszej analizy jazdy kierowcy i ustawień samochodu. Jest połączony z z całą telemetrią. W pierwszej 159 na wskaźniku mi wyszło, że mam problem z turbiną więc bezużyteczny nie jest w przeciwieństwie do G-meter
Ok sorry to ja też nie mam problemu. Dziękuję że mi skazałeś drogę. Nie wiedziałem czego chcę
Nie Mam z tym problem i będę miał. Wiedziałem o tym przed zakupem ale liczyłem na jakiś update czy przynajmniej mod a okazuje się, że to prawie niewykonalne bez wywoływania błędu. Szczerze to nadal liczę, że w lifcie się ogarną.
[MENTION=71664]walgreen[/MENTION] Możesz napisać coś więcej w jaki sposób używasz G-meter i co on ci daje?
- - - Updated - - -
Znowu będzie jałowa gadka o bezpieczeństwie na drodze ograniczeniach Już to przerabialiśmy w innym wątku. Było też o niepotrzebnej elektronice ogłupianiu, nieodpowiedzialności itd. Nie chce mi się już o tym gadać![]()
Ostatnio edytowane przez azar ; 27-06-2018 o 11:52
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
O przepraszam, wskaźnik doładowania w Giulieccie jest bardzo użyteczny. Pozwala zdiagnozować co się dzieje z doładowaniem bez podpinania pod komputer, jednym, za przeproszeniem, przełączeniem. Poza tym wiadomo z niego, czy już turbo powstało i dmucha na maxa, czy możemy liczyć, że mocniej dmuchnie.
Z G-metera w Żulii skorzystałem 2 razy, po raz pierwszy i ostatni.
Nie mam problemu, żeby zerwać przyczepność na chwilę, potrafię ruszyć z piskiem opon i wprawić samochód w poślizg przy niskiej prędkości. Może w wersji AWD jest z tym problem albo musisz jeszcze lepiej poznać swój samochód?
Jest dla mnie bezużyteczny, to jest zabawka(mój rekord to 0.78@walgreen Możesz napisać coś więcej w jaki sposób używasz G-meter i co on ci daje?) Mam tam zawsze włączony licznik prędkości niezależnie od trybu i niezależnie od tego co jeszcze można by tam włączyć albo co by mogło być a nie jest, licznik prędkości jest najważniejszy, bo dzięki niemu jest mniejsza szansa na mandat
![]()
W Stelvio FE (a więc AWD), próbowałem co mogłem, nawet na mokrej nawierzchni, zero szans na zerwanie kapcia, ale nie próbowałem jeszcze z podbitymi obrotami (i wciśniętym hamulcem) przed ruszeniem (prawie-LC...). Próbowałem też jakieś ciaśniejsze zakręty brać z gazem do oporu, nigdy tył nie uciekł, czuć za to interwencję ESP. Zobaczymy jak to będzie zimą.
Z jednej strony fajnie że samochód jest stabilny, trzyma się drogi jak po szynach, z drugiej, jakiś tam niedosyt jest, zwłaszcza że koledzy co mają BMW (i to diesle z xDrive) coś tam się chwalą, że im tył czasem zarzuca (ile w tym prawdy...).
Giulią szalec nie miałem okazji, bo pan obok pilnował, ale jakim bym autem RWD nie jezdzil, to kazde pozwalalo na zaciesnianie zakretow uslizgiem, czy zarzuceniem dupa przy włączaniu się do ruchu, a ostre, odczuwalne wejście ESP ze zduszeniem obrotów występowaly jedynie w sytuacjach, gdzie bez systemów by było ciepło. Coś mi się nie chce wierzyć, że Giulią się nie da. Może po prostu jeszcze nie do końca ogarniacie samochód. Wcisniecie gazu do oporu to nie wyjscie, bo oczywistością jest w tym momencie ingerencja systemu, inaczej by się skończyło spinemPrzy tej mocy i wadze niewiele trzeba, żeby dupą rzucić. Może tył lekko tańczy, ale nawet o tym nie wiecie
![]()
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Jest bardzo mała granica w trybie D i jakiś uślizg jest ale dosłownie chwilę po tym reaguje kontrola i zdusza silnik i wpierdziela się w tor jazdy. Ogólnie nie da rady iść bokiem ani w Super ani Veloce. To jest coś na zasadzie w zakręcie tyłek lekko ucieka i nagle jeb jakbyś w krawężnik przypierdzielił i wracaj na inny tor jazdy. To jakby mieć teściową która ci bierze kierownicę jak tylko zaczniesz jechać nie po jej myśli
- - - Updated - - -
Po to się kupuje samochód sportowy z dobrym układem jezdnym, napędem na tył/na 4 za gruby hajs. To ale jak widać nie każdy producent jest w stanie to zaoferować.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C