Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    .

Domyślnie

Generalnie te śrubki itp są z jakiegoś super-rdzewiejącego gówna wykonane

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Cytat Napisał squadracorse Zobacz post
    Rdza na sankach korodujące wydechy.Problemy z rantami maski i klapy to przypadłość 159
    Co do tych rantów to przypadłość topielców chyba.
    Ale sanki i śrubki to tak.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    -

Domyślnie

Tego się właśnie najbardziej obawiam :/ ale czy to nie wpłynęłoby na jakość ogólnego stanu blacharki auta? Bo jeżeli chodzi o blachę, to jest zdrowy.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo 159 jtdm 1.9 8V 120KM

Domyślnie

To przypadłość aut jeżdżących blisko morza i jezior. Jak ostatnio szukałem 159 dla siebie to unikałem takich aut jak ognia. Rdzewieje wtedy wszystko w największych zakamarkach. Zewnętrznym objawem jest korozja srubek i bialy nalot pod maską silnika. Rdza jest gorsza niż zużyta skrzynia albo silnik. Zobacz jak wygląda u ciebie blacha za kołami w nadkolach, progi itp. Zrób zdjęcia w zakamarkach i potem oglądaj je na komputerze.

Wysłane z mojego F8131 przy użyciu Tapatalka

Auto
    -

Domyślnie

Cytat Napisał Jimmi Zobacz post
    To przypadłość aut jeżdżących blisko morza i jezior. Jak ostatnio szukałem 159 dla siebie to unikałem takich aut jak ognia. Rdzewieje wtedy wszystko w największych zakamarkach. Zewnętrznym objawem jest korozja srubek i bialy nalot pod maską silnika. Rdza jest gorsza niż zużyta skrzynia albo silnik. Zobacz jak wygląda u ciebie blacha za kołami w nadkolach, progi itp. Zrób zdjęcia w zakamarkach i potem oglądaj je na komputerze.

Wysłane z mojego F8131 przy użyciu Tapatalka
    Auto jeździło ostatnie 2 lata w okolicach Stuttgartu. Podjade następnym razem i porobię zdjęcia.

WinnieThePooh
    Gość

Domyślnie

mam wrażenie,że popadacie trochę w paranoję z tą rdzą. to,że 10-12 letnie auto ma rdzawy nalot na śrubach, czy powierzchowna korozję wymiennych elementów zawieszenia/wydechu, to nie jest jakiś dramat. nawet jak gdzieś pojawia się ruda (pas przedni pod uszczelką maski) to jest to powierzchowne. W porównaniu do np. japończyków, czy forda, gdzie w autach z tego okresu w progach czy nadkolach można palcem dziurę zrobić to alfa trzyma się bardzo dobrze. sam obserwuję walkę mojego sąsiada z rdzą w mazdzie 6 z 2006 roku, i śmiem twierdzić, że rdza, i to nie powierzchowna tylko purchle + perforacje pojawia się tam szybciej niż w poczciwym 125p.

Auto
    BMW e90

Domyślnie

Co myślicie o tej ofercie ? otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9-jtdm-perfekcyjnie-utrzymany-egzemplarz-ID6AuZli.html#34dc4c0845

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulietta, 1.6 diesel, 2012

Domyślnie

Cytuje z ogłoszenia powyżej: "Samochód po sprowadzeniu przeszedł mały przegląd a mianowicie został wymieniony: kompletny rozrząd z pompą wody, wszystkie filtry, olej i klocki hamulcowe. Na wszystko posiadam faktury."
    I komuś opłaca się to sprowadzic i jeszcze na tym zarobić, więc za ile musiał być kupiony ten samochód za granicą i co jest z nim nie tak. Czemu ktoś go oddał za bezcen...

WinnieThePooh
    Gość

Domyślnie

za ok. 2500-3000 euro. biorąc pod uwagę, że jest to 120KM i 2006r, to można trafić na jeżdżące auto w takiej cenie. jak ktoś podjedzie i obejrzy, to będzie wiedział czy i ewentualnie ile jest do roboty.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulietta, 1.6 diesel, 2012

Domyślnie

właśnie...jeżdżące...a nie koniecznie w dobrym stanie technicznym. pytanie też ile jest ukryte i jak mocno kupujący się z czasem zdziwi