Strona 59 z 111 PierwszyPierwszy ... 9495051525354555657585960616263646566676869109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 1106

Temat: [Stelvio] Opinie użytkowników o Stelvio

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał jedrzejnowak Zobacz post
    Do subiektywnych odczuć zalicza się też jazda i prowadzenie. Te w Stelvio są ok. Wolę takie niż odwrotnie.
    Prowadzenie ok to jest w Skodzie Kodiaq Pochwal swoją Alfę, napisz "jak na SUVA prowadzi się rewelacyjnie", "Jestem zachwycony" a nie tylko wymyślasz kolejne wady wozu Napisz co w tym aucie Ci się podoba, bo jak na razie wychodzi na to, że Ci się nie podoba, tylko reszta modeli która wchodziła w rachubę była jeszcze gorsza więc kupiłeś Alfę...

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Pochwal swoją Alfę, napisz "jak na SUVA prowadzi się rewelacyjnie", "Jestem zachwycony" a nie tylko wymyślasz kolejne wady wozu Napisz co w tym aucie Ci się podoba,
    uuu Kolega nie może mieć swojego negatywnego zdania?

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    bo jak na razie wychodzi na to, że Ci się nie podoba, tylko reszta modeli która wchodziła w rachubę była jeszcze gorsza więc kupiłeś Alfę..
    no pewnie tak było i co teraz? Będziemy go cisnąć aż powie że "Stelvio rest rewelacyjne"?

Może założyć nowy wątek "Dlaczego kupiłem Stelvio" żeby łechtało resztę?
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Ja proponuje niech sprzeda. Nie ma się co męczyć. Szkoda życia

Użytkownik Znawca Avatar Intruz
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    147 2.0 TS, 159 2.0 Jtdm SW

Domyślnie

mogę sie zamienić - moja 147 nie ma powyższych wad

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio 280hp

Domyślnie

Napisz co w tym aucie Ci się podoba, bo jak na razie wychodzi na to, że Ci się nie podoba, tylko reszta modeli która wchodziła w rachubę była jeszcze gorsza więc kupiłeś Alfę...
    A czy wybór Alfy bo inne były gorsze jest złym wyborem? Napisałem co mi sie podoba a co nie podoba. Z wyboru jestem zadowolony bo za tą cenę "jest ok" (nie katalogową...).

Wziałem Stelvio wiedząc że:
    - nie będzie dawała takiej przyjemności z jazdy jak sportowe auto z v8 które mam
    - nie będzie tak "sensowne" jak jakiś bardziej rozsądny przedstawiciel SUVów (5008?)
    - nie będzie na tyle "poręczne" jak mniejsze auto które również stoi w garażu
    - nie będzie tak nietypowe jak jedno z wymażonych aut z dzieciństwa które stoi w garażu
    - będzie wystarczająco pakowne żeby rodzina 2+2 mogła spokojnie jechać
    - wózek dziecka zmieści się do bagażnika bez większych komplikacji
    - fotelik i dziecko wejdzie do środka bez łamania sobie kręgosłupa
    - na wakacje zmieści się "akurat" rzeczy
    - jest na tyle dynamiczne że nie potrzebuję 500metrów pustego miejsca żeby wyprzedzić na trasie
    - ma sensowną prędkośc podróżną która nie męczy

Tak, Alfa to był wybór z zaakceptowaniem jej wad i będąc świadomym jej zalet. Na rynku nie bardzo jest sensowna alternatywa, stąd Alfa, ale daleko jej do samochodu "idealnego" przynajmniej w moim odczuciu.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Firste
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio FE 280 KM

Domyślnie

Mi dla przykładu, niby największa wada Stelvio wcale nie przeszkadza, czyli system info-rozrywki. Bo jedyne z czego od zawsze korzystam, to radio + mp3 na usb i zmianiając samochód za samochodem, coraz bardziej rozbudowane były kombajny, a ja cały czas tylko te 2 sprawy tam ruszam. I jeszcze fajna sprawa, że klima jest poza tymi systemami i tabletami, także dla mnie to ideał.
    Właściwie im wiećej funkcji i rozbudowane podmenu, to tym bardziej mnie to wkur... (choć nie mam nic do smartfonów i nowinek)
    Jakoś absolutnie nie mam potrzeby jadąc samochodem, robić tam cokolwiek innego, lub 10 min przed ruszeniem pobuszować w 656577979834112 zakładkach, by się podneicać, czego tam kuźwa nie ma. Niech jeszcze tam pizza wyjedża, to tez będę miał to w dupp, choć kocham pizzzę
    Jestem ja, czasem pasażer (rozmowa), droga i muzyczka czy radio. Nie potrzeba mi tam absotunie nic wiecej. Jadąc rowerem, tez nie narzekam, że nie mam tam tabletów, no ni chu chu.

Użytkownik Świeżak Avatar TSnioch
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDM 210KM Super

Domyślnie

Nie, ale porównywalnem z 2.0 280KM.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał duke75 Zobacz post
    Jeździłeś może dieslem 180 KM?
    Nie, porównywalnem z benzyną 280KM.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio

Domyślnie

Cytat Napisał Firste Zobacz post
    Mi dla przykładu, niby największa wada Stelvio wcale nie przeszkadza, czyli system info-rozrywki. Bo jedyne z czego od zawsze korzystam, to radio + mp3 na usb i zmianiając samochód za samochodem, coraz bardziej rozbudowane były kombajny, a ja cały czas tylko te 2 sprawy tam ruszam. I jeszcze fajna sprawa, że klima jest poza tymi systemami i tabletami, także dla mnie to ideał.
    Właściwie im wiećej funkcji i rozbudowane podmenu, to tym bardziej mnie to wkur... (choć nie mam nic do smartfonów i nowinek)
    Jakoś absolutnie nie mam potrzeby jadąc samochodem, robić tam cokolwiek innego, lub 10 min przed ruszeniem pobuszować w 656577979834112 zakładkach, by się podneicać, czego tam kuźwa nie ma. Niech jeszcze tam pizza wyjedża, to tez będę miał to w dupp, choć kocham pizzzę
    Jestem ja, czasem pasażer (rozmowa), droga i muzyczka czy radio. Nie potrzeba mi tam absotunie nic wiecej. Jadąc rowerem, tez nie narzekam, że nie mam tam tabletów, no ni chu chu.
    No brawo tez mam podobna opinie ba lubie gadżety itd. Ale jakoś w samochodzie mi to nie potrzebne. Navi I tak puszczam z Google maps i janosika na moim Note 8 ktory ma 6.3 cala i jest zamontowany na kratce pod wyświetlaczem wiec hmm raczej żadna navi fabryczna w którymkolwiek samochodzie tego zestawu nie przebije

Jak dla mnie mogłoby być troche wiecej opcji personalizacji no ale tragedii nie ma.. radio jest, odtwarzanie po bluetooth tez - w czasie jazdy najwazniejsze dla mnie są odczucia z bycia kierowca

No i największy plus moim zdaniem ze ladnie ekran jest wpasowany a nie jak często u konkurencji weksponowany.

No i też jak to z gadżetami im ich wiecej tym wiecej potencjalnych usterek No kamerka fakt jak na obecne czasy to jakosc obrazu delikatnie rzecz ujmując porażka ale spełnia swoją rolę wiec i tak dobrze że jest

Jak ktoś chce bajery to napewno lepiej xc60 I full elektronika

No coz lepszego samochodu o tych gabarytach w cenie 200k nie znalazłem

Jak dla mnie największe zalety Stelvio 280KM:
    Uklad Kierowniczy
    Wygląd
    Waga (konkurencja wyraźnie ciesza 320KM volvo xc60 zbiera się wolniej niż 280KM stelvio)
    Tryb D
    Lopatki zmiany biegów
    Wyróżnia się na tle oklepanych x3,q5,xc60 (niby nowe ladne ale wszędzie widac volvo )
    Ilosc miejsca
    Cena

Minusy:
    Jakość wykonczenia (konkurencja robi to lepiej Ale tez kosztuje wiecej)
    Wyciszenie - ale niska waga.. coś za coś
    Spalanie - wiadomo zalezy jak kto jezdzi podobno da się zejsc ponizej 10 mi sie nie udało spaść poniżej 13

Dyskusyjne:
    Zawieszenie w sumie fajne bo twarde A takie lubie niestety nie mam adaptacyjnego zawieszenia i nie mogę zmiekczyc na kostce brukowej np. Swoja droga moze ktos ma i opiszę wrazenia jak to się spisuje?

Po ponad 6000km moge śmiało powiedzieć że jestem zadowolony z zakupu

Powiem tak włączając tryb D i wciskając gaz jest przyjemnie - czuje się że samochod jedzie i jest lekki - jednocześnie jest sie gdzie spakowac

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Nie, ale porównywalnem z 2.0 280KM.
    No i??
    Ostatnio edytowane przez duke75 ; 10-07-2018 o 22:32

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Rafał Zobacz post
    bez panoramicznego dachu i tych mega niefunkcjonalnych łopat przy kierownicy ( w giulietcie mam przy kierze malenkie ruchome z kierą i są fantastyczne ! )
    "Łopaty" są super - ja je uwielbiam, nic mi nie przeszkadza bo człowiek przyzwyczaja się do obsługi manetek po paru przejażdżkach. Nie wyobrażam sobie Giulii/Stelvio bez "łopat" - mimo że jeżdżę 95% czasu w trybie automatycznym, to łopatki wykorzystuję przed większością skrzyżowań, rond, progów, przed wyprzedzaniem do redukcji wtedy kiedy mi pasuje, a nie wtedy kiedy automat będzie redukował bo silnik pracuje już na niskich obrotach. Łopaty przydaję się jak również po cofaniu czy po postoju, przejście na Drive robi się kliknięciem prawej łopaty - nie trzeba robić tego na drążku - bardzo mi to wszystko pasuje. Piszę o tym nie żeby Cię przekonywać, ale dać innym niezdecydowanym odmienną opinię.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Firste Zobacz post
    W infotainment jest dokładnie tyle ile potrzeba, nie jest idealny, ale dla mnie jest naprawdę wystarczająco dobry (a ja raczej jestem krytykiem i czepialskim gościem). Mój konfig to 6.5"+DAB+AA/CP bez navi (tylko Google Maps po AA), firmware przedostatni (059.000.002 - BTW, podjadę na aktualizację do 072....). Korzystam z radia, Google Maps, Telefonu, Spotify i napradę jestem zadowolony.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.