Satysfakcja gwarantowana. Ciekawe jak to jeździ...
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Mnie ciekawi co zrobili z wydechem bo brzmi podobnie do Giulii Q![]()
Bałbym się trochę o wytrzymałość nadwozia w rejonie silnika, Alfy z Busso są wyraźnie cięższe od tych z innymi silnikami benzynowymi, przy czym różnica mas samych silników nie jest duża.
[MENTION=77860]Glaca[/MENTION] znów daje czadu. Najpierw uno turbo, uno 4x4 a teraz bussoKiedy napęd rakietowy?
![]()
ZFA199 Abarth Punto 2012 165 dzikich italiańskich horspałerów
oraz
ZAR930 145 2.0 20v 155cv Edizione Speciale
Ale to musi nie skręcać![]()
Co do wydechu to tam był 2.5" przelot i mała brzęcząca puszka na końcu - okrutnie strasznie absurdalnie za głośno. Wczoraj dołożyłem do tego komorowy środkowy... da się już żyć ale nie brzmi to szczególnie dobrze. Sprawa do przemyślenia na następny sezon.
Co do kierowania - każdy o to pyta. Owszem, to nie rajdówka, nie gokart ani nawet nie wzorowe auto uliczne. To małe gówno z ciężkim nosem.... tylko, że ja jeżdżę od 5 lat podobnym (40kg mniej tylko) i jakoś żyję, i M3 w łukach na śliskawej nawierzchni zeszmaciłem (filmik jest)... i da się. Jak ktoś szuka wzoru rozkładu mas i skręcania to niech ... szuka gdzie indziej - to nie tuNikt nie miał takich aspiracji przy budowie tego wynalazku aczkolwiek... tragedii nie ma. Wczoraj potestowałem dość dynamicznie w ciasnych zakrętach i na 3-ce w pełnym uślizgu wychodziłem z łuku mając pełną kontrolę nad pojazdem a było ze 130km/h. Jak ktoś umie jeździć to sobie poradzi.
fajne autoa jakie parametry udalo sie osiagnac ?
Wysil się trochę i przeczytaj artykuł. Auto mega projekt, gratuluje![]()
Nie jest to jakieś mega szybkie (na razie) - zmierzone przez racelogic 0-100 5.9s w dość słabych warunkach przyczepności oraz 100-200 w 15.1s
Pomierzymy za 2 tygodnie ale może będzie bardziej suchy asfalt oraz wyjmiemy lampę gdyż tam nie ma żadnego dolotu zimnego powietrza - na zimę są plany dalszych modów i usuwania baboli.
Sprzęgło słabe, jakiś oring lekko się poci przy termostacie, opony z tyłu liche, cała tylna oś do poszerzenia, właśnie zimny dolot do ogarnięcia, lepsza izolacja termiczna tylnego kolektora, dokończenie wizualne (nakładki progowe, nadkola) itp...
Wydech na razie zostanie - jest już ciszej ale.... to raczej nie to o czym marzy posiadacz busso - temat rozwojowy.