> Dzwonisz na AR Assistance
O ile to awaria wykluczająca pojazd z możliwości jazdy
Ja przy akcji serwisowej nie miałem takiej możliwości i dostałem dokładnie taką odpowiedź od nich, że to nie temat dla AR Assistance. Dość zrozumiałe akurat. Potem musiałem jeździć jeden dzień Tipo hatchback, które łagodnie rzecz mówiąc jest sporo inne od Stelvio (I pewnie jakieś 5-6 razy tańsze)
Ok Odnośnie do awarii skrzyni. W egzaminerze nie ma żadnego śladu po tej akcji czyli najgorzej. Cholera wie czy jeszcze raz nie wyskoczy taka lipa. Już bym wolał konkretny błąd i naprawę.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
To normalne? Przy skręcie w lewo. Podczas jazdy a nie postoju. Nikt mi nie powie ze to opony albo ze ten typ tak ma
https://streamable.com/big2w
Jak na starej drewnianej łajbie![]()
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
W Veloce należy skręcać tylko w prawo. Precz z lewacką propagandą. Poza tym pewnie nie dotarłeś wahaczy.
Oczywiście, że to nie normalne. To się nazywa usterka, ale chyba tę część zagadki wykminiłeś skoro piszesz o tym w temacie "Usterki"To nie opony i ten typ tak nie ma, przynajmniej nie mój typ.
Z tą skrzynią to ja nadal obstawiam kwestię napięcia. Chyba, że masz tą nową usterkę, że katalizator przypala wiązki elektryczne, no to może też to. Albo ta jeszcze inna, że zwarcie we wtyczce od klimy psuje CAN czy coś. Wybierz sobie![]()
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Najlepsze, że zgłosiłem to podczas przeglądu i serwis nie dopatrzył sie nieprawidłowości![]()
Czyli jednak Ten Typ Tak Może Mieć?
Odnośnie problemów elektrycznych i dlaczego lepsze jest wrogiem dobrego, porównanie złożoności systemów w FCA:
https://twitter.com/hoonable/status/...157185/photo/1
Ostatnio edytowane przez anAlfaBeta ; 29-09-2018 o 19:38
cofam pytanie![]()
Ostatnio edytowane przez walgreen ; 01-10-2018 o 05:39
Ja na razie kolekcjonuję znane usterki u siebie żeby je wrzucić razem z jakimś serwisem. Wraz z ochłodzeniem Giulia wyhodowała trzeszczenie w fotelu kierowcy w okolicy panelu z przyciskami i skrzypienie daszka nad zegarami. Na rolecie otwartej w 2/3 czasem też stuka szyberdach, też znana rzecz.
Dodatkowo zauważyłem, że łatwo zawiesić media system odłączając kabelek USB od telefonu w chwilę po podłączeniu i zezwoleniu w telefonie na udostępnienie plików. Najwidoczniej odpięcie kabla USB w czasie, kiedy "radio" szuka plików w telefonie, wywala główny proces aplikacji infotainmentu (po co komu wątki). Power toggle radia nie pomaga, bo to tylko de facto wyłącza ekran. Trzeba wyłączyć auto i czekać x czasu aż radio faktycznie zostanie wyłączone i się zresetuje. System to duże navi Harczman&Kondon bez AA (2017).