Muszą świecić światła. Pozycja manetki nie ma wpływu na pracę spryskiwaczy. Dla samego testu możesz je aktywować z poziomu np multiecuscan bez załączania świateł
Ok. czyli można jeździć na światłach dziennych i spryski na szybę działają, a na reflektory nie. Zastanawia mnie jeszcze ile zatem płynu idzie na jednokrotne spryskanie reflektorów skoro tu ludziom niemal płyn wyparowuje po kilku dniach? Czy długość działania spryskiwaczy reflektorów jest uzależniona od tego jak długo trzymamy manetkę czy działa niezależnie? Wystarczy wywołać ich działanie i system sam je dalej trzyma ile mu zaprogramowano?
No to to jest nieprzemyślane zupełnie, bo nie zawsze trzeba wywalać wiadro płynu na lampy, przy okazji jednego pryśnięcia na szybę! Inne marki też tak mają?
Też mnie to wkurza. Jak chcę tylko spryskać szyby to od razu załączają się spryski lamp. Wg mnie powinny się uruchamiać przy dłuższym przytrzymaniu dźwigienki (ok. 2-3 sek.). Ale można z tym żyć. I na pewno nie zamieniłbym się na golfa czy focusa gdyby miały taki (lepszy) system![]()
You can't be a true petrolhead until you've owned an Alfa Romeo