[MENTION=25095]magil[/MENTION] [MENTION=34131]Dareek[/MENTION] [MENTION=9316]Żuczek[/MENTION]
napiszcie mi proszę kiedy ostatnio kupowaliście nowe auto za 170-180 tys? Bardzo latwo jest kupic uzywana alfe za 30-40 tys i przymknac oko na niedorobki. Czy kiedykolwiek wydaliscie podane przeze mnie kwote na nowe auto z pelna akceptacja niedorobek i niedociagniec danego samochodu?
Jeden z was jezdzi gulietta, drugi 159 a te samochody majatku nie kosztuja. Latwo osadzac decyzje innych nie majac zielonego pojecia jak to jest wydac spora kase na nowe auto. Troszke inaczej wtedy czlowiek patrzy na kupowany produkt. Póki nie znajdziecie sie w takiej sytuacji to darujcie sobie swoje zlote mysli. Dla was jakakolwiek krytyka AR to jak atak na swietosc. Cy te alfy to przedluzenie waszych wackow czy jak? Zacznijcie skupiac sie na faktach a nie wyrzucajcie tu swoich emocji.
Caly watek mial na celu zwrocenie uwagi na bledna polityke cenowa FCA. A od was dowiedzialem sie ze nie stac mnie na alfe i przez to wylewam swoje zale. Dorosnijcie i przetancie zachowywac sie jak zawistne biedne wiesniaki.
PS: Tak zebyscie zrozumieli co do was mowie to "wiesniak" to bynajmniej nie okreslenie czlowieka ze wsi.
Ostatnio edytowane przez porterneon ; 05-11-2018 o 20:29
A mnie z kolei po zapoznaniu się z dyskusją zaczyna wszystko ładnie się zamykać w jedną całość i pytania na które nie znałem odpowiedzi, zaczynają mieć sens. Po przeczytaniu wszystkie znaki na niebie wskazują ze raczej szybko się to nie zmieni i AR dalej będzie egzotykiem którego nie każdy może(bedzie)chciał mieć. Ja mam w doopie całą ich politykę i ich śmieszne rabaciki z żałosnym podejściem włącznie, szukam Giuli w USA i jak tylko pojawi się odpowiednia za odpowiedni pieniądz będzie moja. Nie wyobrażam sobie nic innego po mojej 159![]()
Volvo kupiłeś taniej niż Giulię, że tak marudzisz na cenę Alfy? W Volvo płacisz za ładne wykończenie wnętrza i walory użytkowe a w Alfie za osiągi i prowadzenie. Każdy wybiera samochód pod swoje priorytety. I nie tłumacz, że moja Alfa była tania bo w jej cenie mogłem kupić praktycznie każdy kompakt na rynku i dla mnie były to wtedy duże pieniądze. Wybrałem Alfę i nie żałuję, choć zdawałem sobie sprawę, że w nowym modelu mogą wyskoczyć jakieś duperele na gwarancji. Na szczęście mi się upiekło ale nawet jakby coś wyskoczyło to przyjął bym to na klatę![]()
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No tak... Koledzy tu o nowych, a kolega o 8-10 letnich. Nie wiem co może być fajnego w takiej furze. Nawet dobrze wyposażone auto kiedyś, wlasnie sprzed 8-10 lat, nie ma polowy fajnych rzeczy, które ma teraz średnio wyposażony kompakt, np. sprawne ksenony, że o ledach nie wspomnę. Ale ok. Nie krytykuje. Taka luźna uwaga. Kazdy ma swoja filozofie życiową.
Ostatnio edytowane przez XJ6 ; 05-11-2018 o 21:05
Aha, osiągi i prowadzenie... oczywiście cały dział Giulia / Stelvio na forum, ludzi prowadzących i wykorzystujących osiągi, po prostu roi się od relacji z imprez torowych, tablic wyników gdzie Giulie objeżdżają 3ki, stingery i volva itp. rzekomo nie prowadzące się wynalazki. Ups, o nie, zaczyna się od kilkuletniego opóźnienia sprzedaży modelu, po czym roi się raczej od jednej za drugą wtop produkcyjnych i serwisowych, z trytrytkami włącznie, przeplatanych relacjami dot. nieudolności i niewiedzy dealerów od konfiguratora począwszy.
[MENTION=2806]porterneon[/MENTION] tutaj nie można powiedzieć złego słowa na AR, od razu jest że nie masz racji. To trochę tak jak na spotkaniu Radia M. powiedzieć złe słowo na ojca R. Szkoda nerwów. Volvo dobry wybór. Jeśli ktoś mówi że dziadkowóz to znaczy że nawet go z bliska nie widział.
Ostatnio edytowane przez porterneon ; 05-11-2018 o 21:22