Czy po demontażu soczewki z odbłyśnikiem trzeba ponownie regulować lampy? Mogę prosić o zdjęcia jak świecą lampy z żarówkami H7 po regeneracji?![]()
Robiłem regenerację H7 u siebie. Nie trzeba ponownie regulować lamp. Zdjęć nie jestem w stanie Ci dostarczyć (bo i trudno takowe zrobić) ale lampy świecą bez porównania lepiej - wcześniej jak świeczki i nic nie było widać, teraz świecą po prostu bardzo dobrze (o ile nie są brudne) na zwykłych żarówkach, bez żadnych xtreme night vision i innych cudów.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Też mam wrażenie że moje światła są słabe. Od czego dokładnie kupić soczewki? I co w przypadku jak będę miał wypalony odbłyśnik? Da się kupić gdzieś nowy?
Ja robiłem regenerację w firmie, która takimi rzeczami się zajmuje. Mieli już gotowe odbłyśniki zregenerowane więc tylko wymienili, z pół godziny to trwało czy coś takiego. 350zł jeśli dobrze pamiętam. Soczewkę też wyczyścili przy okazji. Różnica jak między mijania a długimi.
jaka to była firma gdzie regenerowałeś lampy?
To chyba była ta firma, Poznań ul Polanka:
http://www.motolampy.com/
Jest gdzieś osobny temat już o tym i tam na pewno to opisałem, ale szukanie tego zostawiam wam bo w tym to forum nie przoduje![]()
Zna ktoś dobry punkt regeneracji lamp w Warszawie?
Czy może ktoś potwierdzić, że trzeba rozwiercać nity żeby wymienić odbłyśniki? W tym temacie są dwie odmienne opinie.