sklepshell.pl - zamawiał ktoś u nich? Oryginały mają? Wychodzi za 0W40 163zl z przesyłką.
Czy lepiej na lejolej\petrosrar?
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
sklepshell.pl - zamawiał ktoś u nich? Oryginały mają? Wychodzi za 0W40 163zl z przesyłką.
Czy lepiej na lejolej\petrosrar?
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
A skad masz informacje, ze to PAO ? Jezeli piszemy o oleju na PAO, to mam na mysli tylko i wylacznie olej bazowy, nie pisze o nosniku. Wiec nawet olej pelno syntetyczny ma w skladzie nieco HC/Mineralnego. Ty piszesz o 0W-40 ? To ten ma NOACK w okolicach 10%.
Oprocz wyboru wysoko jakosciowego produktu, istotna jest takze regularna wymiana.
Ferrari są zalewane 10W60 z Shella. Generalnie olej daje radę ale nie zawsze. Za to płyn hamulcowy Shella w ogóle rady nie daje (jak się korzysta z osiągów) i dlatego stosują inny.
- - - Updated - - -
Shell nie jest na PAO. Z tego co mi wiadomo to oni praktycznie w ogóle nie używają baz PAO. Stosunkowo tani i naprawdę dobry olej 0W40 to Specol Gold 0W40. Stawiam go nawet wyżej od Shella, choć to porównywalna półka jakościowa. Za niewiele wyższe pieniądze można trafić Meguina Super Leichtlauf Driver 0W40![]()
Również nie zapominajmy, że nie ma stałych wartości, są w dużej mierze przybliżone i podlegają wahaniom.
Tomek pisaliśmy o Valvoline, przeczytaj dokładnie.
Ostatnio edytowane przez Poziom1989 ; 29-11-2018 o 15:51
Ja bym na Twoim miejscu kupił Shell 5W-40. I tak z gazu ziemnego.