Strona 37 z 166 PierwszyPierwszy ... 27282930313233343536373839404142434445464787137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 1655

Temat: Wbudowana nawigacja

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto
    Alfa Romeo powered by @sdero - była/ Obecnie Volvo V60 CC T5 AWD

Domyślnie

Cytat Napisał azar Zobacz post
    Przecież w Polsce TMC nie działało, nie działa i nigdy raczej nie będzie.
    Mamy internet i korki na żywo na google maps bezpłatnie praktycznie na cały świat. 2019 rok
    Jest i działa. Tylko nie w Alfie )
    Mam w Volvo i działa bez zarzutu.

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Cytat Napisał marti Zobacz post
    Jest i działa. Tylko nie w Alfie )
    Mam w Volvo i działa bez zarzutu.
    To ciekawe. Pewnie jest wykupiona przez Volvo jakaś subskrybcja/licencja. W Stelvio też jest TMC bo ktoś opisywał jak to działa ale tylko za granicą. Sam szmat czasu temu korzystałem z tego w Alfie 159 ale w Czechach. Zakładam więc że poszczególne urządzenia muszą mieć wykupioną licencję aby korzystać z tych danych. Np. Mio czy Goclever w Polsce.
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    BB
    Auto
    AR Stelvio Executive

Domyślnie

Oczywiście ze działa w Stelvio, w Czechach, na Słowacji , w Austrii, Niemczech, Włoszech , tylko u Nas robi za wyświetlacz map o wątpliwej przydatności

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebol75
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce, 159JTDm150@192/405, 147JTD

Domyślnie

Już kiedyś sugerowałem żebyśmy zaczęli bombardować w tym temacie FCA ale jakos odzewu nie było.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał sebol75 Zobacz post
    Już kiedyś sugerowałem żebyśmy zaczęli bombardować w tym temacie FCA ale jakos odzewu nie było.
    Imho ŻADNA nawigacja samochodowa nie może się równać z tą z telefonu. Po pierwsze nawet najdroższy flagowiec jest i tak tańszy niż nawigacja w Giulii. Ma stałe połączenie z internetem. Update. Do wyboru kilkanaście nawigacji, aplikacji do cen paliw, antyradarów itp. Wszystko bezpłatnie i z aktualizacjami. Streetview, oceny, rozpoznawanie głosowe, nawet nie musisz znać adresu hotelu tylko nazwę. Jak ci się znudzi dany telefon to sprzedajesz, dokładasz trochę i znowu masz top of the top na rynku nawigacji. Jak ci się znudzi samochodowa to musisz zmienić cały samochód i znowu wydać 5k. Przy zmianie synchronizuje ci się baza danych i nic nie musisz przepisywać czy pamiętać. Ktoś może powiedzieć że za granicą musisz mieć internet. Zgoda ale nawet w najdroższym roamingu jak będziesz jeździć cały rok to i tak będzie taniej niż nawigacja samochodowa. Oprócz tego są mapy offline takie jak Here czy z pewnością 10 innych. We Włoszech kupiłem internet prepaid za 30 euro. Korzystałem normalnie z telefonu przez tydzień nawigując itp. Nawet 1/3 limitu nie zużyłem.

Nawigacje samochodowe to relikt przeszłości. To było dobre 10 lat temu jak smartfony raczkowały.
    TMC to też staroć. Tam są informacje o zdarzeniach drogowych a nie płynność ruchu z dokładnością do minut.
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C

Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)

Domyślnie

Cytat Napisał azar Zobacz post
    Imho ŻADNA nawigacja samochodowa nie może się równać z tą z telefonu. Po pierwsze nawet najdroższy flagowiec jest i tak tańszy niż nawigacja w Giulii. Ma stałe połączenie z internetem. Update. Do wyboru kilkanaście nawigacji, aplikacji do cen paliw, antyradarów itp. Wszystko bezpłatnie i z aktualizacjami. Streetview, oceny, rozpoznawanie głosowe, nawet nie musisz znać adresu hotelu tylko nazwę. Jak ci się znudzi dany telefon to sprzedajesz, dokładasz trochę i znowu masz top of the top na rynku nawigacji. Jak ci się znudzi samochodowa to musisz zmienić cały samochód i znowu wydać 5k. Przy zmianie synchronizuje ci się baza danych i nic nie musisz przepisywać czy pamiętać. Ktoś może powiedzieć że za granicą musisz mieć internet. Zgoda ale nawet w najdroższym roamingu jak będziesz jeździć cały rok to i tak będzie taniej niż nawigacja samochodowa. Oprócz tego są mapy offline takie jak Here czy z pewnością 10 innych. We Włoszech kupiłem internet prepaid za 30 euro. Korzystałem normalnie z telefonu przez tydzień nawigując itp. Nawet 1/3 limitu nie zużyłem.

Nawigacje samochodowe to relikt przeszłości. To było dobre 10 lat temu jak smartfony raczkowały.
    TMC to też staroć. Tam są informacje o zdarzeniach drogowych a nie płynność ruchu z dokładnością do minut.
    Podpisuję się. Jeszcze dodam że CP/AA Mirroring jest tańsze niż nawigacja wbudowana w Giulii czy Stelvio.
    Ale nie ma się co znęcać nad tymi co już mają nawigację i chcą ją po prostu zaktualizować..

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    BB
    Auto
    AR Stelvio Executive

Domyślnie

Cytat Napisał uTvo0 Zobacz post
    Ale nie ma się co znęcać nad tymi co już mają nawigację i chcą ją po prostu zaktualizować..
    [emoji23][emoji23][emoji23]

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

Od braku nawigacji gorsze jest posiadanie nieaktualnej. Poza tym, przynajmniej na razie chyba nie ma możliwości edycji trasy w Google - dodawania konkretnych miejsc przejazdu. Nie zawsze jedzie się prosto do celu, czasem chcę pojechać inną trasą niż najkrótsza lub najszybsza.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał prezes-tk Zobacz post
    Poza tym, przynajmniej na razie chyba nie ma możliwości edycji trasy w Google
    Oczywiście, że jest. "Dodaj przystanek".

W trybie samochodowym chyba możesz to nawet głosowo zrobić.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Mito 1.4 Multiair 105 KM

Domyślnie

To mocne uproszczenie. Fakt, że nie działa w Alfie nie przesądza o zmierzchu tego typu nawigacji.
    Nowoczesne nawigacje samochodowe opierają się o TPEG, a nie TMC tak więc informacji może być więcej i bardziej szczegółowych. Zresztą nawigacja zintegrowana potrafi na przykład zapytać czy wyznaczyć trasę do najbliższej stacji bo kończy się benzyna, system rozpoznawania znaków może dane czerpać z kamery i mapy uzupełniając się nawzajem, itp. Możliwości jest sporo i zapewne będą wykorzystywane.