takie pytanko rowniez o akumulator i inne, czy cos moze sie rozregulowac jak auto nowe stoi w grazu z przebiegiem 6 km i postoi az do wiosny? Przepalne co jakis czas zeby aku nie padlo
żeby aku nie padło to zamiast bez sensu odpalać co go extra obciąża a ładowanie z alternatora niewiele mu pomoże proponuje zakupić takie coś podpiąć i po sprawie https://allegro.pl/oferta/ctek-mxs-5...B&gclsrc=aw.ds
jeszcze cos co mnie gryzie, czy filtr GPF bedzie tak samo sie wypalal w benzynie jak i wypala sie w dieslach??
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Dokładnie tak, często zaraz obok akumulatora jest hebel, u mnie oprócz samego hebla jest też wtyczka do ładowania (nie trzeba podłącząć akumulatora "ręcznie").W supercarach nawet montują heble bo one przeważnie stoją w garażu i pachną
Co do Aku, zawsze można jump starter kupić i w razie czego podratować akumulator. Odpalanie żeby przepalić to słaby pomysł.
W przypadku odłączenia akumulatora instrukcja ostrzega tylko przed zamykaniem bagażnika![]()