Moze to przy jezdzie na lawecie![]()
Moze to przy jezdzie na lawecie![]()
Albo na parkingu, zaraz po odpaleniu, na zimnym silniku![]()
To robiła specjalna firma tuningowa, oni nic nie grzebali przy silniku tylko w podłodze wycieli dziure taką jak pojazd flinstonów. Właściciel zapomniał, że spalanie liczy się nie w litrach a w parach butów. Latem w trybie eko zdziera 4 pary sandałów.
Jak ktoś nie umie jeździć samochodem to nie mój problemale widzę niektorych boli że ich zajechanie złomy palą więcej. Jak ktoś mądrze napisał, jak dbasz tak masz.
- - - Updated - - -
Poszukaj na forum. Wrzucałem kiedyś wynik z trasy z takim spalaniem, bo też się nosacze polskości burzyliPo tankowaniu do pełna na tym samym dystrybutorze wynik się potwierdził.
Też pozdrawiam.
Załącznik 254196
Ostatnio edytowane przez bobby ; 25-01-2019 o 19:48
Normalna jazda miasto 30 poza 70 drogi lokalne bez autostrady lato średnio ok9 zima 12 2.4ti sportwagon
Udało mi się osiągnąć 5,8....nie wiem jak trzeba jechać żeby zejść poniżej 5 litrów.
Dawno temu były rozgrywane zawody "jazda o kropelce". Goście wymontowywali trzy zaciski hamulcowe żeby nie stawiały oporu.
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Ej! Z tymi zajechanymi złomami to trochę przesada. Moja Ala jest w całkiem dobrej kondycji. Raz w lato na dłuższej trasie udało mi się zejść ze spalanie do poziomu 5,9 l. Ale to była większa udręką i ból niż przyjemność z jazdy.
Ostatnio edytowane przez misterdiabolo ; 25-01-2019 o 22:14
Jadąc 100km/h autostradą to i ja zejdę poniżej 6 litrów.Piszcie w normalnym codziennym użytkowaniu.
No właśnie. W normalnym użytkowaniu trochę miasto, trochę poza, czasem porywczo z lekką fantazją, ale bezpiecznie i tak dzień w dzień to minimum 7.5 do 8l. Myślę że nie ma co się wstydzić.