Strona 41 z 177 PierwszyPierwszy ... 31323334353637383940414243444546474849505191141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 1765

Temat: Wbudowana nawigacja

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

Dzisiaj miałem taką dziwną sytuację: wyjechałem z Berlina, w navi miałem wytyczona trasę, którą średnio co 3 tygodnie jadę i w pewnym momencie, po ok. 30 km jazdy zauważyłem, że strzałka jedzie "po polu", brak drogi. Nie pomagało żadne ponowne wytyczanie trasy, wyłączanie całego radia, nawet zatrzymanie się i wyłączenie silnika. Mapa się obracała, pokazywała okolicę wokół autostrady, którą jechałem ale też w sposób dosyć przypadkowy, jakby po omacku. Dojechałem tak pod Goleniów bo nie chciało mi się zatrzymywać (trasę znam na pamięć, navi pokazuje ograniczenia i fotoradary) i tam się zatrzymałem po kawę i chyba po zamknięciu auta, kiedy wygaszają się wszystkie systemy, navi wróciła do życia i dalej już wszystko działało. Czy może ktoś ma jakieś sugestie?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał prezes-tk Zobacz post
    Dzisiaj miałem taką dziwną sytuację: wyjechałem z Berlina, w navi miałem wytyczona trasę, którą średnio co 3 tygodnie jadę i w pewnym momencie, po ok. 30 km jazdy zauważyłem, że strzałka jedzie "po polu", brak drogi. Nie pomagało żadne ponowne wytyczanie trasy, wyłączanie całego radia, nawet zatrzymanie się i wyłączenie silnika. Mapa się obracała, pokazywała okolicę wokół autostrady, którą jechałem ale też w sposób dosyć przypadkowy, jakby po omacku. Dojechałem tak pod Goleniów bo nie chciało mi się zatrzymywać (trasę znam na pamięć, navi pokazuje ograniczenia i fotoradary) i tam się zatrzymałem po kawę i chyba po zamknięciu auta, kiedy wygaszają się wszystkie systemy, navi wróciła do życia i dalej już wszystko działało. Czy może ktoś ma jakieś sugestie?

Satelita szpiegowski nie widział twojego auta.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

Ze dwa albo trzy razy miałem coś podobnego. Pomagało ponowne odpalenie auta (samo wyłączenie radia nie pomagało)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

tak gdzieś w 2004r miałem taką prostą nawigację Mio (taka tania za ~250zł), czasem się jej tak zdarzało - auto jakby jechało kilkadziesiąt/set metrów równolegle do tego co jechałem i samo nie wracało do poprawnego działania - jedyna możliwość naprawy to było zrestartować urządzenie. sądzę że bug albo softwarowy albo sprzętowy że włączył się jakiś offset pozycji - wtedy mapa może też szaleć (obracać się itp), bo próbuje pewnie przyciągać do innych dróg, albo po prostu nie może przyciągnąć pozycji do drogi którą jedziesz i skacze.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

No właśnie coś takiego się działo. Nie pomogło wyłączenie silnika. Musiałem zgasić, poczekać aż wygaszą się wszystkie systemy - po prostu zamknąłem auto i poszedłem na zaplanowaną przerwę w podróży. Jak wróciłem wszystko grało. Dzisiaj byłem w serwisie i był tylko jakiś błąd na komunikację (chwilowa utrata) z radiem. Wczoraj sprawdzałem MES-em - nic nie było. Może MES nie odczytuje wszystkich błędów, poza tym chyba mam uszkodzony adapter niebieski.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

No właśnie coś takiego się działo. Nie pomogło wyłączenie silnika. .

Ponowne odpalenie auta - miałem na myśli zgaszenie silnika i odczekanie aż komputery się wyłączą. Sam silnik oczywiście na to nie pomaga.

Użytkownik Świeżak Avatar BAR30_AR
    Mieszka w
    AR
    Auto
    Alfa Romeo Giulia

Domyślnie

Czy w tej wbudowanej nawigacji jest opcja "omijaj drogi płatne" ?

Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto

Domyślnie

Chyba jest. Drogi płatne, promy, gruntowe.

Użytkownik Świeżak Avatar BAR30_AR
    Mieszka w
    AR
    Auto
    Alfa Romeo Giulia

Domyślnie

Ok dzięki

Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto

Domyślnie

Nowe mapy na Mopar. Przynajmniej dla "małej" navi. Wersja 1026.