W jaki sposob sprawdzacie Gulietty przed zakupem? SKP czy ASO? Czy ASO cos w ogole ciekawego sprawdza? Ile kosztuje taka usluga?
W jaki sposob sprawdzacie Gulietty przed zakupem? SKP czy ASO? Czy ASO cos w ogole ciekawego sprawdza? Ile kosztuje taka usluga?
Jak kupowałem bylem na podnosniku wziołem so breche i sprawdzalen zawieszenie itp jak masz troche wiedzy to nie potrzeba ASO.Ja kupowalem sam nie brałem żadnych mireczków czy januszy.Następnie pojechałem na SKP na szarpaki ustawienie świateł Amortyzatory Geometria.Koleś ktory mi sprzedawał zapłacił z wlasnej kieszeni 40zl na Skp.Jedna rzecz mi na Skp zwrocil uwage że szyba ma odprysk i że jak kupie mam to skleić bo szyba poleci.
Nie polecam, rok temu w ASO w Warszawie sprawdzałem Mito przed zakupem dla dziewczyny - właściwie jedyne konkrety, których się dowiedziałem to stan powłoki lakierowej, co mógłbym sprawdzić sam czujnikiem i że do wymiany jest łożysko amortyzatora, co sam słyszałem. Ostatecznie okazało się, że samochód nie ma drugiego kluczyka (sprowadzany ze Szwajcarii), a podczas jazdy próbnej (którą ja wykonywałem) zapaliła się kontrolka silnika, więc odpuściliśmy temat.
W listopadzie sprawdzałem Giuliettę QV, którą ostatecznie kupiłem, ale po oddaniu na serwis po zakupie wyszły, rzeczy których ASO nie znalazło: wymiana tarcz przednich, prostowanie bijących felg - sprawy które bardzo łatwo zdiagnozować. Ani Mito ani Giuliettcie nie robili jazdy próbnej.
Koszt 350 zł - lepiej zainwestować tę kasę w autotesto (sam nie korzystałem, ale słyszałem pochlebne opinie) lub coś w tym stylu. W ASO wyłapią najwyżej usterki, które każdy ogarnięty nie-mechanik znajdzie, sprawdzą historię (kiedy i gdzie robione, ale bez pozycji faktury) i podepną pod komputer.
Wychodzi na to, ze jedyny zysk z wizyty w ASO mialbym z podpiecia do kompa. Byc moze wyszedlby problem z modulem MultiAir.
Chociaz po lekturze forum objawy sa dosc "slyszalne", bo nie pracuje jeden lub wiecej cylindrow.
Niestety MultiAir jest moja najwieksza obawa, a T-JETow malo.
Klocki tarcze zawieszenie to eksploatacja ważna jest
historia.Polacy kochają wylizane auta pod sprzedaż lakier po polerce czysty srodek itp i najwazniejsze przebieg to działa jak magnes bo co pomyślą ludzie kupiłem auto powiedzmy za 50tys a przebieg ma 200k albo 250k to jeden z drugim powie że za 10k to auto z takim przebiegiem kupi:d.
Witam czy ktoś mógłby mi sprawdzić Julkę jej vin to ZAR94000007095934 a tu link do ogłoszenia otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-distinctive-pakiet-premium-pakiet-sport1-1-4tb-170km-salon-pl-bezwyp-ID6BG9gP.html#66897ee300 Czy waszym zdaniem warto ją kupować?
Cześć,
rozpoczynam poszukiwania Giulietty. Czy ktoś mógłby zerknąć na tą: olx.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta- 1-4-170-km-z-polski-pierwszy-wlasciciel-CID5-IDyAfBz.html
VIN: ZAR94000007131588
Może mi ktoś śprwadzić VIN ZAR94000007042028
?