Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Alarm bezpilotowy a oryginalna wiązka alarmowa w aucie

Użytkownik Znawca Avatar ArturR_1975
    Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 24V CF3 Progression FL 2005 Vialle LSi: Była AR 156 1.6/1.8 T.S 98/2005r LPi Vialle

Domyślnie Alarm bezpilotowy a oryginalna wiązka alarmowa w aucie

Witam wszystkich serdecznie.

Chciałbym a raczej jestem zmuszony do zakupu https://www.stig.pl/alarm-bezpilotowy-presto-bp2-max tegoż alarmu. Ten z pilotami to dodatkowe piloty, obciążanie kluczyka i w ogóle.

Czy jest możliwość wpiąć się w oryginalną instalację zamontowaną w aucie? Wiązki mam nad nadkolem przednim. Alfa po FL rok prod: 2005. Teoretycznie powinno się dać bez problemów jak mniemam. Przecież to prawie niczym się nie różni. Odpowiednie przewody z centralki do odpowiednich pinów do wiązki nad nadkolem i myślę, że powinno śmigać. Czujniki ruchu CR w słupkach "B" myślę, że również da się podłączyć bez większych problemów tym bardziej, że mam je już zamontowane. Do tego jest czujnik wstrząsowy co mnie również bardzo cieszy. Dużym i chyba największym +sem jest obsługa alarmu z oryginalnych pilotów.

Czy ma ktoś z was drogie koleżanki i koledzy schemat alarmowy instalacji elektrycznej z rozpiską pinów, który od czego? Szukam w Elearn i nie mogę znaleźć a DTE u mnie na Win10 Pro nie działa.

Będę wdzięczny za okazałą pomoc a i przy spotkaniu nie pożałuję skrzynki piwka

Alarm już zakupiony. Jutro będzie u mnie Choć by się paliło i waliło podłączę go do oryginalnej instalacji! Problem będzie z czujnikami CR. Nie wiem czy wychodzi z nich sterowanie Plusem czy minusem :/ Jeśli minusem to była by bajka, plusem niestety mogę spalić centralkę.

Kłaniam się nisko.

Artur Alfisti
    Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 29-03-2019 o 11:15 Powód: Alarm kupiony

Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 24V CF3 Progression FL 2005 Vialle LSi: Była AR 156 1.6/1.8 T.S 98/2005r LPi Vialle

Domyślnie

Teraz to już tylko chodzi mi o rozpiskę pinów w dwóch wtyczkach (konektorach) A i B które podłącza się do centralko-syrenki. Te wtyczki z nad nadkola. Na wtyczkach nie ma podanej numeracji

Jutro zakładam alarm. Proszę o pomoc

Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto

Domyślnie

Zamysł mam taki aby wsadzić jak na foto centralkę STIG do obudowy TRW (mieści się idealnie) podłączyć odpowiednio przewody i cieszyć się alarmem.

Może kolega Palchon pomoże. Miałem już zaszczyt podłączania z kolegą alarmu w poprzedniej Alfie i działał do końca, do dnia sprzedaży Alfy i działa do tej pory.

Numeracja pinów jest pod gumami ochronnymi więc z tym sobie poradziłem. Kwestia podłączenia tylko zazbrajania i rozbrajania odpowiednimi przewodami z centralki STIG-a. Schemat mam i na sucho część już podłączyłem, ale to dopiero początek walki z alarmem.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG1629.jpg
Wyświetleń:	12
Rozmiar:	76.8 KB
ID:	256396

Temat do zamknięcia!
    Ostatnio edytowane przez ArturR_1975 ; 01-04-2019 o 07:32 Powód: Temat zakończony