Witam wszystkich serdecznie.
Chciałbym a raczej jestem zmuszony do zakupu https://www.stig.pl/alarm-bezpilotowy-presto-bp2-max tegoż alarmu. Ten z pilotami to dodatkowe piloty, obciążanie kluczyka i w ogóle.
Czy jest możliwość wpiąć się w oryginalną instalację zamontowaną w aucie? Wiązki mam nad nadkolem przednim. Alfa po FL rok prod: 2005. Teoretycznie powinno się dać bez problemów jak mniemam. Przecież to prawie niczym się nie różni. Odpowiednie przewody z centralki do odpowiednich pinów do wiązki nad nadkolem i myślę, że powinno śmigać. Czujniki ruchu CR w słupkach "B" myślę, że również da się podłączyć bez większych problemów tym bardziej, że mam je już zamontowane. Do tego jest czujnik wstrząsowy co mnie również bardzo cieszy. Dużym i chyba największym +sem jest obsługa alarmu z oryginalnych pilotów.
Czy ma ktoś z was drogie koleżanki i koledzy schemat alarmowy instalacji elektrycznej z rozpiską pinów, który od czego? Szukam w Elearn i nie mogę znaleźć a DTE u mnie na Win10 Pro nie działa.
Będę wdzięczny za okazałą pomoc a i przy spotkaniu nie pożałuję skrzynki piwka
Alarm już zakupiony. Jutro będzie u mnieChoć by się paliło i waliło podłączę go do oryginalnej instalacji! Problem będzie z czujnikami CR. Nie wiem czy wychodzi z nich sterowanie Plusem czy minusem :/ Jeśli minusem to była by bajka, plusem niestety mogę spalić centralkę.
Kłaniam się nisko.
Artur Alfisti