magil wiesz co tarcze mam jeszcze w dobrym stanie i nie widzę sensu ich wymieniać. Klocki tak na przestrzeni paru tygodni muszę wymienić i teraz przeglądam rynek oraz temat. Stąd pytanie co wybrać żeby była fajny stosunek jakość a cena.
magil wiesz co tarcze mam jeszcze w dobrym stanie i nie widzę sensu ich wymieniać. Klocki tak na przestrzeni paru tygodni muszę wymienić i teraz przeglądam rynek oraz temat. Stąd pytanie co wybrać żeby była fajny stosunek jakość a cena.
Również polecam komplet Textar, dodatkowo tarcze są w miarę dobrze zabezpieczone antykorozyjnie przez co nie szpecą auta po pierwszej zimie.
i dlatego też przyznaje, że trochę korci mnie ten oryginał bo jest w fajnej cenie tylko pytanie jak to się spisuje.FilipoInzhagi
To będę mógł powiedzieć pewno za jakiś czaspóki co jest bdb i wyglądają naprawdę solidnie. Tarcze zostawiłem textar bo zakładałem wówczas nowy komplet i fakt są dobrze zabezpieczone przed rudą.
Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka
Polecam kupić klocki tej firmy co masz tarcze, żeby nie zminimalizować prawdopodobieństwo pisków itp.
- - - Updated - - -
Moim zdaniem to przypadek z tymi klockami. W moich dwóch pierwszych zakładałem komplety Textar Pro na obu osiach i wiem, że pierwsza jeździła na nich bardzo długo, druga też do tej pory jeździ.
- - - Updated - - -
Co do zabezpieczenia antykorozyjnego to ja uważam, że Textar są dobrze zabezpieczone, ale np Brembo malowane czarną farbą są zabezpieczone znacznie lepiej. Poniżej zdjęcie takiej tarczy wentylowanej, ponad 3.5 roku na aucie.
![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
To jest surowa stal, generalnie będą rdzewieć :]. Ja mam znowu założone brembo xtra, zobaczymy, jak będą wyglądać później
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"
Przeczytałem ostatnie 15 stron tematu i w sumie to już zgłupiałem.
Mam 159 SW z 2008r., po lifcie, z przodu małe Brembo zaciski.
Jakie tarcze i jakie klocki do tego wsadzić? Większość poleca Textary Pro, ale nie wiem który model będzie pasował pod małe Brembo.
Co z tylnymi hamulcami? Co wsadzić tam?
Do małego Brembo znalazłem:
https://allegro.pl/oferta/tarcze-i-k...0mm-7340871388
i
https://allegro.pl/oferta/tarcze-klo...0mm-7556600967
Textar > Brembo?
Ostatnio edytowane przez szymam ; 11-04-2019 o 14:41