Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Nie ma się co martwić na zapas pocieszę Cię ja mam 207tyś i wariatory nadal działają czy dobrze nie wiem z tego co słyszałem te wariatory są dosyć pancerne.Podejrzewam że prędzej padną regulatory niż te koła.Trzeba też poziomu oleju pilnować jak ktoś żadko zagląda na bagnet to czasem może się zdziwić jak mu wywali checka że wariatory mają problem.Pozdrawiam![]()
Doblo,
Nie ma co porównywać normalnie eksploatowanego samochodu z pojazdem używanym przez jakiekolwiek służby. Te auta naprawdę nie mają lekko![]()
Wacenty ma rację - oleju pilnować i cieszyć się z jazdy! Jak nic niepokojącego się nie dzieje to po co szukać problemu na siłę...
Dzięki za opinie chłopaki. Mi też się nie chce wierzyć w te bajki, ale warto poznać opinie innych. Tym bardziej, że komplet wariatów wychodzi ponad 1,5k.
You can't be a true petrolhead until you've owned an Alfa Romeo
[MENTION=114]Belfer[/MENTION] jak obstawiasz ile tbi wytrzyma km?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Oby, jak najdłużej
Swoją drogą rozmawiałem z kilkoma osobami z Policji i tam głównie padały turbiny oraz jakieś tam osprzęty, które nie wywoływały remontu lub całkowitego uszkodzenia silnika. W jednej wypaliło tłoka ale miała wcześniej wypadanie zapłonu i prawdopodobnie uszkodzoną cewkę lub świecę, z którą jeżdżono dłuższy czas. Ogólnie narzekali bardziej na ciasnotę, niż na układ napędowy.
Kiedyś kupowałem kilka części z policyjnej po przebiegu 280 tysięcy. Stała na złomie i pani chciała 5000 za silnik
Swoją drogą przy rozrządzie bardziej zwrócił bym uwagę na szczelność wałków i górnej pokrywy. Tam czasem lubi się pocić silnik i wtedy łatwiej jest to zrobić.