Jestem świeżo upieczonym nabywcą AR 156 1.6 z 2000 r. Mój problem z tym autem polega na nierówno pracującym silniku na biegu jałowym. Zaznaczam ,że samochód posiada instalacje lpi firmy Vialle fabrycznie założoną. Największym utrapieniem jednak dla mnie jest dość często pojawiający się zanik mocy. Zdążyłem przeczytać już na tym forum informacje o charakterystyce silnika T.S. Nie chodzi mi o przyspieszenie autka w niskim zakresie obrotów ale o fakt iż czesto gdy przy dojazdach do skrzyżowan gdy obroty spadają do 1000 kiedy wciskam pedał gazu auto wogóle nie ciągnie a obroty przez długą chwilę stoją w miejscu.Uniemożliwia to nrmalną jazdę po mieście. Nie wiem czy ważnym faktem jest też sytuacja, że gdy odpalam samochód to czekam aż przeżuci na gaz, bo inaczej jazda na benzynie tez oznacza brak mocy nawet jak pożniej tez juz przeżuci. Bardzo prosiłbym o porady bo nie wiem od czego zaczać. Wolalbym od silnika, bo co do lpi to jest bardzo mało fachowców i to dość daleko od mojej miejscowości.