Witam wszystkich Ar-owców, czy istnieje taka możliwość że po odpaleniu pompa paliwa nie dostaje sygnału i nie pompuje? Sytuacja jest taka ,że załapie i zdycha.Pomóżcie panocki bo nie wiem jak to sprawdzić?
Witam wszystkich Ar-owców, czy istnieje taka możliwość że po odpaleniu pompa paliwa nie dostaje sygnału i nie pompuje? Sytuacja jest taka ,że załapie i zdycha.Pomóżcie panocki bo nie wiem jak to sprawdzić?
Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 09-09-2009 o 19:06
Może tak być. Można ją wyjąć i podpiąć ją na krotko - bezpośrednio pod akumulator (tylko lepiej wtedy nie palić papierosów ;-) ) - jeśli zakręci to znaczy że sprawna. Wcześniej warto sprawdzić wyłącznik bezpieczeństwa(odcina pompę w razie wypadku, a czasami bo sobie tak ubzdura, wtedy trzeba go wcisnąć), w 145 jest pod fotelem kierowcy, w 155 niestety nie wiem gdzie :-( . Może być też wina przekaźnika w skrzynce bezpieczników.
Trochę więcej szczegółów, bo przyczyn może być wiele. Opisz dokładnie co się dzieje i w jakich warunkach.
Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 10-09-2009 o 17:07
Sprawdź też powrót z listwy wtryskowej do baku u mnie się tak działo i powrót był zapchany, przedmuchaj go. Przy odpalaniu niech ktoś stanie przy prawym tylnym kole i słucha, pompę słychać czy pracuje.
A może włącznik od odcięcia paliwa masz wciśnięty ?
W 155 nie ma wyłącznika wstrząsowego od pompki paliwa! Sprawdz przekaźniki w okolicy akumulatora, są 4 sztuki zespolone ze soba i dwa znich są odpowiedzialne za pompkę. w moim przypadku był uszkodzony przewód między przekaźnikiem a sterownikiem.
Negro, nie ma? To sprawdź na belce pod fotelem kierowcy.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
U mnie w trzech z 92 roku nie ma tego włącznika,wiec możliwe ze pakowali go tam gdy nastąpił facelifting.Sprawdz pod schowkiem czy jest zielony przewod.Wychodzi on z komputera.U mnie on robił zamieszanie bo przychajcowała się kostka w której jest on łączony.
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
kolego sprawdź przewód prądowy do pompy ja miałem ten sam problem i podpiołem pompę na krótko założyłem przełącznik i sam załączam i wyłączam pompę ja tak zrobiłem i dzaiała na wiosnę położę nowe kable do pompy.Pozdrawiam