Miał z was może takie coś? Samochód jeździ, nic nie odcina, a kontrolka mimo to cały czas się świeci. Po podpięciu komputera też nie znalazłem żadnego błędu.
![]()
Miał z was może takie coś? Samochód jeździ, nic nie odcina, a kontrolka mimo to cały czas się świeci. Po podpięciu komputera też nie znalazłem żadnego błędu.
![]()
A paliwo masz?![]()
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 8V 163KM | 345Nm
Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155km
tak, jestwskazówka działa, rezerwa też świeci wtedy kiedy powinna.
Mi zapala się ten komunikat gdy mam już prawie sucho w baku :-). Oznacza ze na tym paliwie co masz już za daleko nie zajedziesz.
Ostatnio edytowane przez Radziundzio ; 24-07-2015 o 11:42
Chodzi o pomarańczową ikonkę, nie komunikat. Tutaj akurat zbieg okoliczności. Ikonka swieci się też jak jest wiecej paliwa.
Ja u siebie nigdy nie widziałem takiej ikonki.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 8V 163KM | 345Nm
Alfa Romeo MiTo 1.4 TB 155km
a ja nie jestem pewny czy taka ikonka nie pokazała mi się jak z nieznanego powodu zadziałał włącznik odcinający paliwo. Włączenie pod siedzeniem kierowcy oczywiście rozwiązało sprawę.
No tak, zapewne pokazała bo wtedy się pokazuje (jak w tytule posta). No nic pobawie się dzisiaj tym i ponaciskam parenaście razy może w końcu zgaśnie.
Normalnie to świeci się kiedy odcięcie jest aktywne, gaśnie kiedy odcięcia nieaktywne. U mnie nieaktywne, auto jeździ i kontrolka sobie świeci.