Moje Busso przy przebiegu 3tys km zostsło zalane 10w60 motul. Silnik po kapitalnym remoncie. Mechanik nie miał przeciwskazań.
Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
Moje Busso przy przebiegu 3tys km zostsło zalane 10w60 motul. Silnik po kapitalnym remoncie. Mechanik nie miał przeciwskazań.
,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]
Valvo ma skrócony interwał wymian do bodajże 7 tys, więc raczej dlatego nikt go nie poleci na co dzień. Ja jeżdżę na 10w60, aktualnie Motula i nie widzę różnicy na minus.
Using Tapatalk
Motul x-power - syntetyczny. Z tego co wyszukiwalem valvo jest półsyntetyczny.
Using Tapatalk
Witam.
Giulietta 1.4 t-jet zmodzona na 190 km przebieg 65 tys km.
Olej zalany valvoline 5w50 jaki dodatek do oleju wlać ? AR9200v2 ? Czy może LM Molygen motor protect .
9200v2
a co sądzicie o połączeniu silniki w alfie z olejami Shell?? Dobre połączenie?
Ja dość długo jeździłem na Shellu 10w60, ofc większe przebiegi + cena mnie skusiły. Ogólnie bardzo fajnie wszystko pracowało, jedyny minus albo plus, że olej od razu robił się czarny, ale ostatnimi czasy jak zacząłem robić trasy mocno przelotowe to zauważyłem, że zaczęło go lekko ubywać z miski i zrobił się bardzo czarny, tak że nawet podczas przelewania nie zmieniał koloru na np. brązowy, czysta czarna mambaMyślę, że jak masz diesla, albo niebutowaną benzynę to spokojnie mogę ten olej polecić. W innych fjaciorach shell bez problemu mi śmiga
Teraz śmigam na Motule X-power 8100 10w60 i jest lepiej.
Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 10-07-2019 o 06:48