są podwieszone wątki o poradach przedzakupowych, niepotrzebny nowy temat, z resztą czytając je pewnie uzyskasz odpowiedzi na większość pytań, poza tym ogólnie dowiesz się więcej o modelu.
w skrócie 140 od 170 wg mojej wiedzy nie różni się lub różni się nieznacznie, a przynajmniej tak było w 159 - tam sie wgrywało program od 170 i jeszcze chipowało, choć w 159 do 170HP był czas że dawali mocniejsze skrzynie F40, w Giulietcie jednak z tego co wiem to zawsze C635. może ktoś potwierdzi to co napisałem.
trzesienie budy, kwestia indywidualnej oceny, jeden napisze ze mu nie trzesie w jakims maluchu, inny ze w duzej limuzynie trzesie - po prostu sam przetestuj/ocen.
zawieszenia sa trwale, to nie 156/147. od dawna w Alfach sa zintegrowane sworznie. oryginalne wahacze można regenerować, ale tylko w dobrej firmie - z tego co tu były komentarze na forum to albo u forumowego kolegi jasio79 a jak nie to albo Meyle HD jako tańszy wariant zamiennika ale przyzwoitego, albo tylko ori. nie kojarzę za bardzo tematów o wymianach wahaczy w Giuliettach, co w 159 przedliftowych było zawsze tematem z pierwszej piątki najbardziej popularnych (po lifcie już nie).
Komfort jest OK, ale to znów indywidualna ocena.
Skrzynie gdzieś w 2011 roku poprawiono. W starszych część miała naprawę w ASO, ale nie była to obowiązkowa kampania, trzeba więc sprawdzić daty i historię wpisów z ASO.