Dzięki za podpowiedź, ale przy zadnym ustawieniu rozdzielczości szeroki ekran nie jest obsługiwany...
A w poprzedniej opcji był widok satelitarny, bo jakoś nie zauważyłem
Dzięki za podpowiedź, ale przy zadnym ustawieniu rozdzielczości szeroki ekran nie jest obsługiwany...
A w poprzedniej opcji był widok satelitarny, bo jakoś nie zauważyłem
ciekawa obserwacja, mimo wyczyszczenia cache/danych a potem odinstalowania i zainstalowania, po uruchomieniu i przejsciu przez wszelkie zgody i wlaczeniu trybu programisty pamietal dokladnie opcje programisty jakie zostailem wczesniej (nie-defaultowe) - czyli tak calkiem sie nie wyczyscil jednak. ale to tak na marginesie.
Co do AAGateway, to troche zeszlo zeby to fajnie dopracowac, ale teraz dziala super.
Konfig mam niestandardowy (opisywalem w watku na xda-developers jakis czas temu), tzn nie taki o jakim defaultowo pisal Emil, tworca AAGateWay. Mam hotspota na slave, mam stale IP dla tej sieci na masterze i zadnych rootow o ktorych on pisze ze niby trzeba.
Slave to LG Q6 z Androidem 8.x. Tam zalozylem tez AUtomate i zrobilem flow ktory jak jest zasilanie z USB to wlacza hotspot (jakies opcje workarounda dla hotspota w nowszych androidach trzeba bylo wlaczyc w AUtomate (chyba tez cos pobral)) a wylacza 10 minut po wylaczeniu zasilania. Drugi flow jaki mam na slave to taki ktory na nowo nawiazuje polaczenie USB, tzn wymusza jeszcze raz polaczenie do ladowania - tu chodzi o to ze jak czasem cos przestanie dzialac (obecnie z dopracowanymi flowami to sie raczej nie zdarza) to nie musze manualnie klikac po menu (co juz musialem robic czesto na szybko na skrzyzowaniu stojac na swiatlach), tylko ikonke klik i na nowo jest proba polaczenia z AA wymuszona - flow na bazie klikacza po polach (interact block), tylko problemem bylo ze recorder nie zapisuje wszystkich niezbednych informacji - np nazw pol ktore klikamy i trzeba je bylo recznie wpisac (pare watkow na forum Automate tez zalozylem w zwiazku z tym).
Problemow z bateria telefonu nie mam zadnych, stale jest naladowany prawie lub na ful. Giulia wylacza USB tez dosc szybko i pewnie, wiec tez zadnych problemow z aku auta obecnie (mialem wymieniany ale to inny temat, jeszcze przed AAGateway padal).
Co do mastera (LG G7 Fit Android 8.1) to na nim mam flow ktory wykrywa polaczenie BT z autem, jak to sie zrobi to probuje wymusic polaczenie WiFi z hotspotem w aucie ( no bo np w garazu trzyma mnie ciagle WiFi z domu), potem odpala Spotify. Po zakonczeniu polaczenia BT probuje polaczyc sie z WiFi w domu a jak sie nie uda to w biurze - to po to zeby mnie nie trzymalo auto zaparkowane obok (hotspot trzymam jeszcze 10 minut) tylko zeby przelaczyl sie na wlasciwe WiFi. Mam jeszcze drugi flow ikonka na pulpicie mastera ktora sluzy do wlaczania szybko servera AA - potrzebne po uruchomieniu telefonu - to znow zebym nie klikal i znow bloki interact z wpisami recznymi.
Mialem kiedys to opisac, ale jakos tak nigdy czasu nie bylo, poza tym wiele moze sie zmienic jak EMil zrobi w koncu wersje finalna a nie bete - tyle ze on juz to przesuwa od lutego i wiecznie pozniej pozniej.
Aha, w AAGateway korzystalem ze skalowania DPI ekranu - wszstko bylo mniejsze ale za to na mapach googla te stale pola nie zaslanialy tak mapy. Niestety po jakim updacie slava kilka tygodni temu wrocilo do standardowego skalowania i nic nie moge z tym zrobic - zadne reinstalacje AAGateway czy AA nie pomogly.
Ja polecam AAGateWay, AA po kablu nie dla mnie- no chyba ze na bardzo okazjonalny uzytek typu trasa na wakacje.
Dobrze jest miec jednak telefony oba z 5GHz WiFi (ja nie mam niestety slave-a, z reszta nawet nie pamietam czy master ma) i w miare mocne (u mnie to obecny sredniak a slave to 2 letni sredniak), bo jednak troche przez ten AAGateway laguje interface czasem (muzyki raczej nie zrywa, raczej krecenie po menu itp tu czasem przycina)
- - - Updated - - -
tez sprawdzalem. wg odpowiedzi od goscia z Google moze byc tak ze oficjalne wersje radia (nie to auto na targi w zeszlym roku) maja to zablokowane i trzeba meczyc AR o poprawke w nowym firmwarze
CO do satelity to bylo juz wczesniej, nie wiem kiedy weszlo ale z miesiac czy dwa temu sam to zauwazylem
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Czyli ciągle kabelek magnetyczny to mniej zachodu, niż AAGateway...
żeby tylko było gdzie ten telefon położyć
W każdym razie, dzięki za wskazówki. Jeszcze się nim pobawię.
niekoniecznie bo moge wam wyslac swoje fliwy na automate. raz musicie cos tam skonfigurowac i poinstaliwac i tyle. mnie to kosztowalo wiele godzin (fora/proby) ale teraz mam supet wygode. kto to w ogole wymydlil po kablu, to nie rok 2005 zeby cos takiego wymyslic. do pelni szczescia przydaloby sie ladowanie indukcyjne w aucie i telefonie jak juz jedzie sie gdzies dalej, w dlugie trasy (te kilja razy w rokul podpinam sie do dniazda ladowania z pod tylnych nawiewowb na cofzien jednak tel jest tylko w kieszeni a AA smiga
Tak wygląda obsługa szerokiego ekranu wg AA:
https://www.youtube.com/watch?v=S3f4PAC428U
![]()
moze jakies wspolne pisemko do AR zeby zrobili update obslugujacy szeroki ekran w AA (to akurat jest niezalezne od nowego wygladu/interfejsu AA) i wypuscili update dostepny DLA WSZYSTKICH (a nie w nowych autach tylko)? jaka forma - jakis formularz internetowy ktory przeslemy gdzies do FCA? czy myslicie ze zleja i szkoda sie trudzic?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Ja się chętnie podpisze.
Jestem ciekaw czy E-klasa już ma
Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka
Bo użytkownicy mieli ten sam problem i wydaje mi się, że nie został rozwiązany, a Mercedes raczej nie oleje swoich klientów i ma większe przełożenie na Google. Poza tym to by świadczyło o problemie po stronie Google.
Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka