Pamiętałem :mrgreen:Napisał Colin
Colin
to moze przy....le w zegary z góry w pólke.....
moze da to cos...hehe
Italiano,
tez miales taki problemik???
byly kierunki ale nie bylo kontrolek???
miałem dokładnie to samo co Ty i mowie uderzyłem w szybke i zaczeło działaćNapisał Piotr34
No a ja mam taki problem że nawet jak uderzam nie działają. Mam zegary wyjęte i widać że ktoś grzebal w nich bo tylna osłona była praktycznie odkrecona. Myślałem o wymianie zegarów czasem nie działa predkosciomierz mimo iż masy dobre pod kokpitem. No i ten kontrolki migaczy mnie wkurzają. Wiem że po wymianie trzeba się połączyć z kompem i to mu zgłosić że są inne. Dlatego wolałbym naprawę ich. Ma ktoś pomysł jak? Lub jakieś materiały
[MENTION=82159]grzlab88[/MENTION] ty na pewno piszesz o AR166 ?
Po wymianie zegarów nic nie kodujesz, to nie VAG czy grupa PSA.
Masz przed FL czy FL ?Jeśli przed FL to sprawdź przekaźnik pod ICS, tylko standardowo nie pamiętam koloru![]()
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Coś tu poczytam, ale mam niezbyt dużo czasu na forum więc może mi się coś pomieszało. A ten przekaźnik jest od samych kontrolek czy świateł kierunkowskazów bo te działaja.
Zielony przekaźnik, dostaniesz się do niego zdejmując osłonę koło nóg pasażera
On odpowiada za kontrolki na zestawie wskaźników i za kierunki tylne, bo przypomnę że są ledowe
Jeśli we wskazikach i instalacji jest ok, to szukaj w tym dużym zielonym przekazniku