Mowilem ze się marnujecie tu na forum.Jesli kibice potrafią przejąć zarząd klubu piłkarskiego to moze spróbujcie podbić do Alfy
;-)
Albo...przełożyć Scudetto na Kia czy tam co kto woli i jest auto marzeń.
Mowilem ze się marnujecie tu na forum.Jesli kibice potrafią przejąć zarząd klubu piłkarskiego to moze spróbujcie podbić do Alfy
;-)
Albo...przełożyć Scudetto na Kia czy tam co kto woli i jest auto marzeń.
Trzymamy dane w chmurze, co w tym złego?![]()
i rzeby alfa była skodom w kombi z napisem superb z fajnym mienkim zawieszeniem w cenie szejsciesiont tysiency z napendem na tył ale nie w karbonie a z wałem z poloneza.a wtedy jom kupie.albo terz nie kupie bo włoskie sie psujo i na lawecie jeżdżo i nie kupie ałta sercem a rozumem, rzeby mnie s pónktu a do punktu b pszewiosła a i tak najlepsze niemieckie bo mentalnosci nie zmienisz, a ferrari to gófno bo ałdi lepsze.
Przeczytałem cały wątek i smutne jest to że większość z was chciało by zrobić z marki AR cos na styl VW - duża ilość modeli do wyboru do koloru. A Ja nie chciałbym żeby większość ludzi jeździła Alfami, chem czuć się na drodze wyjątkowo, nie chcem co chwilę mijać się z kolejną AR. Nie chcem żeby na parkingu pod blokiem co drugi samochód był Alfą Romeo. AR nigdy nie miała dużej ilości modeli do sprzedaży, to samochody dla indywidualistów a nie dla przeciętnego Kowalskiego, dla ludzi którzy kochają motoryzację, którzy lubią słyszeć silnik podczas jazdy a nie czuć się jakby jechali meleksem, dla ludzi czerpiących radość z jazdy a nie bawiących się tabletem. Moim zdaniem AR jest takie jak powinno być i niech tak zostanie inaczej to już nie będzie Alfa Romeo tylko jakaś KIA.. Może i jestem dziwakiem ale mnie nawet denerwuje jak widzę AR w klekocie. Uwielbiam jeździć swoja 147 szczególnie po krętych drogach i jeżdże czasami tylko po to żeby się przejechać tak samo było z 146. Uwielbiam jak na ogonie siedzi mi jakieś audi i po pierwszej lepszej szykanie zostaje mocno z tyłu. Jeżdziłem różnymi markami samochodów i nigdy nie miałem takiej przyjemności z jazdy może oprócz marki BMW. Nie mogę tylko zrozumieć czemu Giulia nie odniosła sukcesu - jest piekna, ma napęd na tył, prowadzi się świetnie i ma fajną benzynę 2.0 tyle że w tych czasach zaczyna to mieć już mniejsze znaczenie niż kiedyś niestety ;( MAM NADZIEJĘ ŻE AR UTRZYMA SIĘ NA RYNKU I NIE ZMIENI SIĘ W JAKIEGOŚ SEATA.
AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6
Problem jest w tym, że widocznie takich ludzi jak Ty, ja czy większość ludzi którzy jednak zdecydowali się na takie samochody jest zdecydowanie mniej niż ludzi, którzy nie przywiązują wagi do tego o czym napisałeś
Wychodząc z takiego założenia, okazuje się że okres kiedy w ofercie było ar147 w 2 wersjach nadwoziowych, ar156 w 3 wersjach nadwoziowych, potem zaraz ar159 w 3 wersjach nadwoziowych, Brera i ar166 to był najgorszy okres w historii AR. Bo kto to słyszał tyle wersji i jeszcze kombi. Przecież wystarczyła by Ar147 i Brera. A wszyscy pozostali co kupili Alfy, nie daj Boże jeszcze w kombi i klekocie, to fani skody itd. pragnący upadku AR.
Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Obecnie w sprzedaży jest : Giulietta, 4c, 4c Spider, Giulia, Stelvio więc nic się nie zmieniło a 159 było w 2 a nie 3 wersjach nadwoziowych i było następczynią 156 więc nie udała Ci się ta wyliczanka kolego. A klekotów nie toleruje i tyle!!!
Ostatnio edytowane przez esco1982 ; 23-08-2019 o 10:45
AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6