"Panieee silnik z łomegi, płyta z wektry jaka to alfa?"Czego Ty się spodziewałeś przecież 90% użytkowników tego forum to przypadkowi użytkownicy alf i mało, że nie mają pojęcia o innych markach to rzadko kiedy maja pojęcie o Alfie, a te rzewne kawałki o historii alfy to gdzieś przypadkiem przeczytali w internetach
![]()
Bardzo fajny artykuł na temat Tonale, ale nasuwają mi się trzy pytania:
1. Jak bardzo odległa od pokazanej w Genewie wersji będzie wersja produkcyjna, gdy do projektu włączą się księgowi?
2. Czy FCA nadal zamierza kopiować cenniki z BMW przy sprzedaży Tonale, które mocno windują cenę za dodatki, które i tak są zamontowane tylko nie włączone, np. ACC?
3. Czy cokolwiek się zmieni w salonach Alfy Romeo przy sprzedaży tego modelu, bo dotychczasowe doświadczenia (również moje) mogą zniechęcić do zakupu najbardziej zagorzałego zwolennika marki?
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Pływak mam propozycję...może zacznij pisać np.z akapitem gdy piszesz poważnie a np.bez akapitu jak masz beke z tego co piszesz...będzie łatwiej dla mnie i podejrzewam dla innych również... bo czytanie niektórych Twoich postów jest mega irytujące.
90% powiadasz?a Ty do której grupy się zaliczasz?zapewne do tych 10% bo przecież jeździsz autem z c..ą na przodzie ale postanowiłeś raczyć nas swoim motoryzacyjnym doświadczeniem i co chwilę rzucasz złote przemyślenia.
Pozdrawiam.
Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 06-09-2019 o 09:25 Powód: wulgaryzmy
Bo dzisiaj zaprojektować i wykonać dobre auto to tylko 1/3 sukcesu, kolejna 1/3 to dobrze go wycenić na tle konkurencji, a ostatnia 1/3 to umieć go sprzedać za takie pieniądze. Przykro to powiedzieć, ale FCA potrafi dzisiaj wykonać tylko tą pierwszą 1/3 potrzebną do pełnego sukcesu, a resztę zweryfikował rynek, gdy Giulia i Stelvio przestały już być nowością i kto (bardzo) chciał kupić nową Alfę, to już kupił![]()
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Trudno powiedzieć bo pierwszą Alfe kupilem z przypadku, a drugą z wyboru więc tak 50/50a tak poważnie to moze nawet więcej niż 90%. Większość użytkowników tego forum to przypadkowi użytkownicy, ktorzy na forum pojawili się bo mieli problem z autem. Jest tu prawie 100000 użytkowników i jakoś nawet tych 10k alfisti w tematach nie widać, a śledząc od prawie 10 lat to forum to ja bym znalazł kilkudziesięciu, przed którymi faktycznie chyle czoła za zapal i wiedzę. Osobiście znam może ze dwóch jeszcze z czasów zlotow/spotów ale z tego co wiem nie udzielają się na tym forum reszta to zwykli alfiarze
Ta dyskusja ostatnio toczy się nie tylko tutaj na forum AR i ogólnie wszedzie wnioski te same co tutaj mam wrażenie, że wszyscy wiedzą w czym problem tylko nie FCA. Marka zombie czyli lancia ze starym modelem sprzedaje się we Włoszech lepiej niż nowe AR, a FCA nadal nie widzi luki w ofercie w postaci kompakta i malego miejskiego auta, które by tą sprzedaż mogly napędzić. Nawet w PL starej Giulietty sprzedalo sie prawie tyle samo co nowej Giuli, a oni nadal liczą na to, ze jak SUV uratowal Porsche to i Alfe uratuje.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 05-09-2019 o 20:14
Ostatnio edytowane przez esco1982 ; 06-09-2019 o 06:36
AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6