Strona 54 z 171 PierwszyPierwszy ... 4444546474849505152535455565758596061626364104154 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 1706

Temat: Wbudowana nawigacja

Użytkownik Rowerzysta Avatar vincent
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    Giulia Super 2018

Domyślnie

Wybaczcie jeśli pytam o coś co się przewinęło albo jest jasne dla wszystkich, ale dostałem info z ASO które mnie zdziwiło.

- czy aktualizacje map do nawigacji (8,8 cala) są płatne od momentu wyjazdu auta z salonu, czy może jest jakiś darmowy okres aktualizacji?
    - czy można aktualizować mapy samodzielnie, czy trzeba to robić w ASO (auto 2018)?
    - czy aktualizacje są wypuszczane regularnie co x miesięcy, czy od wielkiego dzwona co rok-dwa?

Chciałem się umówić w ASO na m.in. aktualizację nawigacji i otrzymałem informację, że po 1. aktualizacje są co rok-dwa, jeśli mam auto 2018, to pewnie dostanę mapy z 2016, no mooooże z 2017 (sic), po 2. aktualizacja mapy jest płatna.

Ja natomiast kojarzę (nie pamiętam skąd), że aktualizacje miały być co 3 czy 6 miesięcy dostępne bezpłatnie w okresie obowiązywania gwarancji na auto. Usługa wgrania w ASO rozumiem że może być płatna.

Nie posiadam żadnej dodatkowej usługi Care od Moparu.

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

Cytat Napisał vincent Zobacz post
    - czy aktualizacje map do nawigacji (8,8 cala) są płatne od momentu wyjazdu auta z salonu, czy może jest jakiś darmowy okres aktualizacji?
    No chyba bardziej bezpłatne przez 3 lata, ja przynajmniej tak mam, znaczy nie wiem ale już pobierałem 2 razy i nic nie płaciłem, ze strony https://maps.mopar.eu/en/home

- czy można aktualizować mapy samodzielnie, czy trzeba to robić w ASO (auto 2018)?
    No samodzielnie, wpisujesz VIN, patrzysz jaka wersja, pobierasz na pendriva i wgrywasz

czy aktualizacje są wypuszczane regularnie co x miesięcy, czy od wielkiego dzwona co rok-dwa?
    No według mnie to teoretycznie co jakieś 6 mcy

- - - Updated - - -

By się nawet zgadzało, ostatnio pobierałem w marcu, mamy wrzesień i jest nowa:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Bez tytułu.jpg
Wyświetleń:	53
Rozmiar:	26.7 KB
ID:	262165

Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    Giulia Super 2018

Domyślnie

Bardzo pięknie dziękuję [MENTION=81445]Kurynio[/MENTION]

Świeżutka mapa dostępna do pobrania

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zrzut ekranu 2019-09-23 o 16.39.24.jpg
Wyświetleń:	79
Rozmiar:	39.9 KB
ID:	262168

Zastanawia mnie tylko czemu ASO (zarówno sprzedawca jak i serwis) tak bardzo ukrywa informację, że można samemu za darmo..

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Stelvio 2.0/200KM

Domyślnie

Bo jeżeli chcesz, żeby ASO ci to zrobiło to płacisz. Jeżeli samemu - nie. Proste.
    U mnie w Bydgoszczy nie było takiego naciągania, nawet odniosłem wrażenie, że nie chcą się pi..ć z aktualizacjami i samemu się robi...

Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

Nie ma za co. Co do stanowiska serwisu, to obstawiam osobiście, bardziej chyba rażąca niekompetencję, chociaż cholera wie bo w sumie powiedzieli, że mogą... Z drugiej strony mapy z 2017? jak już w 2019 były dwie...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Koledzy Alfiści - nie usprawiedliwiajcie serwisów a szczególnie ASO. Trzeba pisać o niekompetencji i naciąganiu w ASO i to wielkimi literami. Na forum jest osoba, która te informacje zbiera i przekazuje gdzie trzeba.

Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Marek156/159sw Zobacz post
    Koledzy Alfiści - nie usprawiedliwiajcie serwisów a szczególnie ASO. Trzeba pisać o niekompetencji i naciąganiu w ASO i to wielkimi literami. Na forum jest osoba, która te informacje zbiera i przekazuje gdzie trzeba.
    Ale w którym miejscu ktoś starał się usprawiedliwić serwis?

Użytkownik Znawca Avatar prezes-tk
    Mieszka w
    Siemianice/Słupsk
    Auto
    Były: 2 x AR 166 2,4 20v, AR 156 1,9 JTD, AR 159 SW 2,4 20v, Giulia Super 2.0T. Obecnie inna marka.

Domyślnie

To może spowoduje wysłanie do mnie (do kilku innych osób jak się zorientowałem również) odpowiedzi na proste pytanie: dlaczego nie ma równoległej aktualizacji dla map na małą navi. Infolinia udziela takich idiotycznych odpowiedzi, że po prostu wstyd. Ostatnia informacja - ma być w grudniu (na 6,5 cala). A jak rozumiem, logując się poprzez nr VIN na Mopar, czytam info skierowane do mnie: co trzy miesiące przez trzy lata od początku gwarancji. Czyli ok 36 aktualizacji. Na razie, przez 1,5 roku miałem chyba 3 albo 4.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0T

Domyślnie

Cytat Napisał prezes-tk Zobacz post
    A jak rozumiem, logując się poprzez nr VIN na Mopar, czytam info skierowane do mnie: co trzy miesiące przez trzy lata od początku gwarancji. Czyli ok 36 aktualizacji. Na razie, przez 1,5 roku miałem chyba 3 albo 4.
    Jeśli przez 3 lata mają być aktualizacje co 3 miesiące, to wychodzi na to, że powinno ich być 12 w tym okresie

Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    Giulia Super 2018

Domyślnie

Cytat Napisał ciafok Zobacz post
    Bo jeżeli chcesz, żeby ASO ci to zrobiło to płacisz. Jeżeli samemu - nie. Proste.
    U mnie w Bydgoszczy nie było takiego naciągania, nawet odniosłem wrażenie, że nie chcą się pi..ć z aktualizacjami i samemu się robi...
    Jasne, że proste i nawet całkowicie zrozumiałe. Tylko dlaczego otrzymałem jednoznaczną informację: można aktualizować tylko w ASO i tylko za opłatą. I jeszcze do tego ta informacja o 2-letnim opóźnieniu map...

Przy okazji taka rzecz: zalogowałem się do serwisu "myAlfaRomeo" i nigdzie nie widzę żadnego odnośnika do strony maps.mopar.eu, zero informacji o nawigacji i możliwości aktualizacji. Przejrzałem dokumenty z zakupu, też nic. Wychodzi na to, że o ile nie pozna się jakimś dziwnym trafem (jak np. tu na forum) bezpośredniego adresu do strony mopara z mapami, to klient nie ma szansy wiedzieć o tym, że przysługuje mu aktualizacja. Celowe działanie, czy niedopatrzenie? A Wy skąd znacie stronę maps.mopar.eu?