Hej, spodobala mi sie 166 polift.
Mam dylemat czy celowac w 2.0TS ze skrzynia 5 czy 6 ?
Niby 6 jeden wiecej bieg, wydaje sie ze bedzie bardziej ekonomiczna?
Ciezki wybor jezdzilem juz TS z 5 biegami z 6 nigdy.
Jaki jest wasz punkt widzenia?
Hej, spodobala mi sie 166 polift.
Mam dylemat czy celowac w 2.0TS ze skrzynia 5 czy 6 ?
Niby 6 jeden wiecej bieg, wydaje sie ze bedzie bardziej ekonomiczna?
Ciezki wybor jezdzilem juz TS z 5 biegami z 6 nigdy.
Jaki jest wasz punkt widzenia?
O ile po lifcie jeszcze były skrzynie piątki to i tak wybór w tych autach zbyt mały żeby wybrzydzaćbież co się trafi. A jak już będziesz miał do wyboru dwie jednocześnie to jest oczywiste że lepiej mieć więcej biegów.
Kolega miesazka w Rzymie więc nie powinien miec problemów z zakupem 166 w jej ojczyznieMoze to slabe porównanie bo mam diezla ale skrzynia 6 biegowa daje rade w trasie. Ja osobiscie brąłbym 6. Ale jakby sie trafila perełka ze skrzynia 5 biegowa to bym nie wybrzydzal... Bo co z tego , że trafisz szrota z szóstką jak obok będzie stala perełka z piątka...
Sama 166 to auto stworzone w dalsze trasy. W miescie sie męczy wg mnie, z klolei w trasie 6 bieg to cos fajnego tym bardziej w benzynie
[C
[MENTION=54438]Mumins[/MENTION], napisz parę zdań koledze co i jak z tą "szóstką"![]()
AR 166 2.5V6
AR 166 2.4R5
No tak, 6 to typowy nadbieg, na codzień się go raczej nie używa chyba, że do pracy się jeździ poza miastem i jest się gdzie do tych 110-120 rozpędzić. Ale przydatna sprawa jak się śmiga autostradami
Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Tak, a przełożenia są krótsze. W TS-ie i przy tej prędkości wolałbym mieć 2 tyś. obrotów niż dodatkową cyferkę na lewarku.