To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Dziękuję za informacjęa no tak tylko jak androida nie można wgrać to taka aktualizacja nie ma sensu :p
wersja 002.009.055 poprawia wiele krytycznych oroblemow we wspolpracy radia z wieloma telefonami
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Ponieważ przymierzam się do Giulii a raczej będzie to auto stockowe lub używane chciałem Was zapytać czy warto się upierać na AA/CP czy jednak jak znajdę fajną sztukę to olać brak tego udogodnienia bo nawigacja wystarczy?
tak jak Kurynio napisał, każdy powie coś innego.
jak weźmiesz stock bez AA/ACP to pewnie wypadałoby mieć ori navi, która moim zdaniem jest do kitu a jak weźmiesz wersję z 6.5" to nawet aktualizacji nie ma (podejżenie że pchali radia z mniejszą pamiecią i już się nie miszczą obecne wersje). poza tym w ori live traffic w PL to pobożne życzenie. AA lub ACP i jedziesz na Google Maps/Waze a pewnie w przyszłości na AUtomapie czy czymś kolwiek innym.
Dla mnie osobiście AA jest opcją must have.
Oczywiście zostaje możliwość retrofitu jeśli ktoś już w aucie nie grzebał i nie zblokował i jeśli jest radio nowego typu (czyli firmware minimum MV051.xxx.xxx lub jeśli chodzi o auta z EU data produkcji gdzieś >drugiej połowy listopada 2017)
Wada AA/ACP to kabelek, ale są i na to sposoby (ja korzystam po WiFi, nie wyjmuję telefonu z kieszeni, odpala mi sie AA tylko przez WiFi nie jest tak płynne - da się jednak używać)
No właśnie, zgłaszał ktoś do serwisu ten problem jak kiedyś o tym gadaliśmy? Ja zgłosiłem pod koniec sierpnia, ale cisza![]()
Jak rozwiązałeś problem zasilania telefonu, który robi za AA Gateway? Tak jak pisałem ja wrzuciłem iPhone'a do schowka i korzystam z CarPlay, ale minus tego jest taki, że jak auta nie odpalam np. 3-4 dni to telefon pada. Jako, że u mnie pokazuje, że 94% zużycia to szukanie sieci, chciałem to ogarnąć czymś jak Tasker na Android, że tryb samolotowy się włącza jak straci z zasięgu Bluetooth Alfy lub zasilanie, a wyłącza automatycznie jak wykryje Bluetooth Alfy albo straci zasilanie, ale problem, że na iOS nie mogę nic takiego znaleźć...
Ostatnio edytowane przez alfa.bravo ; 21-10-2019 o 14:47