Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 70

Temat: 156 GTA czerwona z Czestochowy-prosba o porade

obserwator737
    Gość

Domyślnie

jakoś nie widzę żeby ktoś tu miał pretensję o brak zakupu...

adasco
    Gość

Domyślnie

Mnie nie podoba sie ani reakcja Superalfy, ani zachowanie Pajaka. Jeden w moim odczuciu zbyt nerwowo reaguje na watpliwosci potencjalnego (mimo wszystkich opisanych uwag) klienta, a drugi jest zwyczajnie nieslowny.
    Paweł24 doskonale opisal, co nalezalo zrobic, jesli mialo sie zastrzezenia co do stanu auta/prawdomownosci sprzedawcy ->jazda albo ASO.

Za to reakcja Superalfy wydaje mi sie przesadzona, sprzedawca w zadnym wypadku, nawet gdyby klient okazal sie najgorszym z dupkow, nie powinien zwracac sie do niego takimi slowy. Bo to niestety rzutuje na wizerunek firmy. A ten czyni nie tylko jakosc uslug, ceny i tak dalej, ale tez wrazenie, jakie wywiera sprzedajacy nawet na osobach zupelnie postronnych. A przyznacie, ze reakcja reprezentanta superalfy (jakkolwiek by nie byl na Pajaka wkurzony) nie robi dobrego wrazenia. Wina lezy posrodku i tyle.
    A swoja droga, gdyby komis - zamiast wypisywac ile w auto zainwestowano, dopisal, ze drgania silnika spowodowane sa tym czy tamtym, wzglednie przedstawil opinie serwisu, ze auto jest ok - wyszedlby ze sporu wygrany na calej linii, z wielka usmiechnieta twarza i opinia wyjatkowo rzetelnego sprzedawcy, ktora poszlaby w swiat. Niewielki, ale zawsze.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Cytat Napisał adasco Zobacz post
    Paweł24 doskonale opisal, co nalezalo zrobic, jesli mialo sie zastrzezenia co do stanu auta/prawdomownosci sprzedawcy ->jazda albo ASO.
    Ale dlaczego mial wydawac pieniadze na przeglad w ASO ktory nie jest przeciez za darmo? On wiecej stracil jadac z Warszawy do Czestochowy niz Pan SuperAlfa ktory byl na miejscu. Klient przyjechal, zobaczyl ze cos mu nie spasowalo(w tym przypadku silnik) i nie ma obowiazku jechac na jazde probna ani do serwisu na sprawdzenie! To kilent byl stratny za podroz, nie Pan z komisu. A to,ze cos sie nie spodobalo nie powinno byc problemem sporu tutaj. Ciekawe, czy Ty adasco wydal bys kilkaset zl na przeglad samochodu ktorego i tak bys nie kupil z zalozenia ktore sobie postanowiles po pierwszym wrazeniu jakie na Tobie wywarl samochod? Ja bym kasy w bloto nie wyrzucil, ale jesli Tobie zbywa..

adasco
    Gość

Domyślnie

nie, jakos mi nie zbywa. JA przede wszystkim nie jechalbym po auto dalej niz 50 km

Kayrol
    Gość

Domyślnie

JA przede wszystkim nie jechalbym po auto dalej niz 50 km
    nie wiesz co tracisz

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar DUGI
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 156 --159--147

Domyślnie

Ja tylko z jednego nie mogę ...serwis alfy km od komisu....

Paweł24
    Gość

Domyślnie

Poza tym gdyby zdecydował się na zakup tej Alfy, bo okazałoby się, że ta domniemana nierówna praca silnika to jakiś drobiazg za 200zł, to koszt wizyty w ASO pokrywa komis SuperAlfa Wystarczy przeczytać na ich stronie, moim zdaniem uczciwe

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

Witam, tak z innej beczki ,jeśli masz kasę ,RS 4 nie było by lepszym rozwiązaniem?

Pajak
    Gość

Domyślnie

JA przede wszystkim nie jechalbym po auto dalej niz 50 km
    GTA jest na tyle rzadkim samochodem, ze rozumując w ten sposób moglbym nigdy takiego samochodu nie kupic...

Cytat Napisał Ducrider Zobacz post
    Witam, tak z innej beczki ,jeśli masz kasę ,RS 4 nie było by lepszym rozwiązaniem?
    Na najnowsze RS4 jednak kasy mam za malo a starsze mi sie nie podobaja

superalfa.pl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł24 Zobacz post
    Poza tym gdyby zdecydował się na zakup tej Alfy, bo okazałoby się, że ta domniemana nierówna praca silnika to jakiś drobiazg za 200zł, to koszt wizyty w ASO pokrywa komis SuperAlfa Wystarczy przeczytać na ich stronie, moim zdaniem uczciwe
    Paweł dobrze wiesz ile wkładam kasy do aut, które sprzedaje masz przykład na swojej GT wymieniam elementy zawieszenia hamulce opony, inny sprzedawca na moim miejscu nie zrobiłby nic wiec jeszcze raz powtarzam moja GTA jest 100% sprawna auto służy mi do codziennej jazdy, jeśli była by jakakolwiek usterka napewno bym usunął, w zeszłym tygodniu wyszło na komputerze, że jedna z sond lambda szwankuje, już jest nowa
    Zrozumcie w końcu, że nie siedzę w handlu Alfą od wczoraj mimo to, że nie mam zbyt dużego doświadczenia w silnikach benzynowych to napewno nic nie sprawdzam na słuch tylko jadę do serwisu i robie wszystko żeby samochód był w pełni sprawny, poprostu człowiek , który tutaj nazywa się klientem myśli, że GTA rośnie na drzewie i ogłoszenia pękają w szwach od ilości tych aut
    Poczytajcie dokładnie, co ten koleś pisze ze najpierw miał przy sobie kasę później, że chciał zrobić przelew a każdy, kto ma konto wie, że przelew z banku do banku idzie min dobę, więc jak on chciał kupić jakiekolwiek auto, jeśli dochodzi do tego sobota
    Jeśli nawet inne auto wziął do serwisu chyba nie zrobili mu tego za darmo, więc jednak się dało
    Robie na stronie tyle zdjęć, że można sobie oblukać auto i poco robić wycieczki skoro nie pasuje nam kolor czy inne parametry wozu
    A wracając do pracy mojego silnika, jeśli się na czymś nie znam to wydaje mi się, że wizyta w ASO więcej powie niż pytanie na forum typu czuje mrowienie, bo silnik nie pracuje równo i teraz nie wiedząc jak ten silnik pracuje, bo go nie słyszycie wydajecie opinie ,niewydajne wam się to trochę śmieszne?