Brak argumentów drugiej strony nigdy mnie nie satysfakcjonuje ale wiem, ze niektórzy na argumentu po prostu nie potrafią dyskutować, a ludzi z argumentami wyzywają od jakże ostatnio modnego słowa "hejterzy"![]()
Brak argumentów drugiej strony nigdy mnie nie satysfakcjonuje ale wiem, ze niektórzy na argumentu po prostu nie potrafią dyskutować, a ludzi z argumentami wyzywają od jakże ostatnio modnego słowa "hejterzy"![]()
sprzedaz idzie slabo bo ludzie maja powywracane w dupach i oczekuja duzo wersji modelowych o przystepnych cenach. Kumpela kupila Kuge nowke za 100k i zrobilaby to pewnie jeszcze raz, bo raz ze trafila na lepsza wersje wyposazenia w cenie bazy a dwa ze Stelvio w zyciu nie bedzie tyle kosztowac jako nowy. A to ze Kuga sie gorzej prowadzi nie kazdego musi odstraszac - fajny, duzy, rodzinny suvik i nawet ladny. Za bardzo na sile AR probuje sie pozycjonowac jako premium, owszem moze i jest, ale w oczach klienta to droga zabawka o niepewnej przyszlosci, slabym marketingiem i z niechlubnymi legendami.
Polowa tego tematu na smietnik, bo to takie gdybanie w sumie i walki slowne.
Osobiscie i tak bede sie nastawial na Giulie, bo to uliczny rarytas i to mi sie podoba, pomimo jej oczywistych wad.
Mnie nie przekonują natomiast Twoje argumenty.Napisalem ostatni post w ten sposób ponieważ wyczułem z jakim typem przeciwnika w dyskusji mam do czynienia-typem nieomylnym(wg siebie)..Jesli zauważyłeś nie bije ślepo pokłonów w stronę działań FCA co do Alfy.Apeluje tylko o troche pokory i dystansu bo spora cześć osób zachowuje się jakby miała insidera w zarządzie,skończone MBA oraz niezliczone certyfikaty z nieomylności oraz wspaniałości.I wtedy to jest ściana.
Ostatnio edytowane przez Emil ; 18-11-2019 o 17:12
To, ze Cię nie przekonują argumenty drugiej strony to nie znaczy, ze ta druga strona "hejtuje". Nie chcesz brać udziału w dyskusji to przecież nikt nie zmusza. To samo inni piszący, że dyskusja nie ma sensu. Nie ma ale wchodzą i czytają...
Może niekoniecznie w przystępnych cenach bo w klasie premium też już tak modelowo namieszanie, ze się połapać czasem nie idzie. Na przykładzie konkurencji w którą celuje Alfa
BMW kiedyś miałeś serie 3, 5 i 7 oraz przez chwile 6 i 8.
Teraz masz tak
Seria 1 hatchback
Serie 2 coupe, cabrio i jakiś pokemon o nazwie gran touer
Serie 3 sedan i kombi
Serie 4 coupe, sedan i cabrio
Serie 5 sedan/kombi
Serie 6
Serie 7
Serie 8
Seria X, X1, X2, X3, X4, X5, X6 i X7
Seria Z Z4
Seria i i3 i i7
Wychodzi koło 25 wariantów nadwoziowych w jednej marce. Dla mnie przerost formy nad treścią ale skoro tego oczekuje rynek?
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 18-11-2019 o 17:17
Skecze komediowe też nie mają sensu, a jednak ludzie oglądają![]()
... large brakes, turbos, alu rims, aero…everything large as if there was something small to compensate for.
Taka forma masochizmu, dyskusja mi nie odpowiada ale będę uczestniczył. W temacie o polityce pisory nie chcą już odpisywać to atencja zwrócę tutaj![]()
to nie ja się tu nagminnie udzielamProdukując 100 zbędnych stron w temacie który zmieściłby się na 30
PS. obiecuję już tu nie pisać przez jakiś czas, wybacz że przerwałem Stand Up![]()
... large brakes, turbos, alu rims, aero…everything large as if there was something small to compensate for.
Nie no, nie masz i nie miałeś
https://www.forum.alfaholicy.org/159...ml#post2180315
- - - Updated - - -
Przecież tego nie napisałem.
Uważam tylko, że wylewanie żali za swój taki, a nie inny egzemplarz, jest słabe.
Zamiast dyskutować merytorycznie, urządzacie sobie personalne wycieczki i tworzycie jakiś krzywy obraz Alfaholika, żeby podbić swoje ego. Z takimi problemami to do psychologa. Panowie idealni.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Zaiste, ciekawe że widzisz tylko personalne wycieczki oraz podbijanie ego ze strony krytykujących. Od początku tego tematu tylko jedna grupa podbija sobie tu ego wyborem auta i drwi z wyborów innych użytkowników. To jedno, a drugie rozumiem, ze teraz schodzimy do poziomu wytykania sobie, kto miał więcej problemów z Alfą? Oj było by ciekawie jak by prześledzić tematy zatwardziałych obrońców marki
Już tu kiedyś pytałem czy jest jakaś definicja alfaholika? Bo mi się kojarzy to nazewnictwo z innym zaczynającym się na a, a kończącym na holik. Oni tez nigdy nie widzą problemu w swoim zachowaniu![]()
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 18-11-2019 o 18:03