To załączanie tylnej szyby bez kontrolki to pewne ? Ktoś może potwierdzić ??
To załączanie tylnej szyby bez kontrolki to pewne ? Ktoś może potwierdzić ??
Pozdrawiam - Brt
włąsnie ta szyba to pewne? bo jeżeli tak to i lusterka grzeją a jak tak to zaraz diodę montuję![]()
No nie wiem, jak dla mnie to nie jest NAJELPSZY sposób rozpoznania wypalaniaWolałbym nie odpuszczać gazu i po prostu widzieć palącą się diodę.
Już nie wspominając o tym, że musisz odpuścić gaz akurat w momencie wypalania, a to raczej nie jest takie proste, jeśli wypalanie trwa 15-20km przy prędkości autostradowej?
Czyli jadąc na tempomacie trasę 400km, co 20km musisz go wyłączać i sprawdzać czy może CI się akurat teraz DPF wypala.
Tylko po co komuś informacja że przy prędkości autostradowej wypala się DPF. Częstotliwość wypalań można sprawdzić w MES-ie
Informacja o wypalalaniu dpf jest po to żeby go nie przerywać ale skoro wolisz nasłuchiwać dźwięku silnika lub patrzeć na obrotomierz po którym nic nie widać...
Co do diody to wątpię żeby tylna szyba się włączyła skoro lusterka tego nie robią. Ja przynajmniej nie zauważyłem żeby tak się działo.
Ostatnio edytowane przez grysiek ; 21-11-2019 o 22:12
jak już się zatrzymasz to widać po obrotomierzu, wskazówce turbo i słychać po dzwięku silnika i wydechu. Mi to wystarczało, nigdy nie przerwałem procesu wypalania, nie potrzebowałem sygnalizacji świetlnej. Natomiast przy jeździe autostradowej czy będzie sygnalizacja czy nie to właściwie żadna różnica.
a skąd wiesz że lusterka się nie włączają?i skąd niby wiesz że tylna szyba też nie grzeje wtedy?kontrolka się nie załącza