Tak, co silnik to (prawie) inna pojemność aku. Każdy sobie dopasuje według instrukcji bądź tym co ma pod maską, lub zada też pytanie w podobnych wątkach.
Piszę ponieważ po prostu polecam ten akumulator(marka). Mam z nim dobre doświadczenia jak widać ale też nie ze względu tylko na 159 w której mam benzynę a ona powiedzmy nie zużywa tak szybko aku jak diesle chociaż oryginalnie był inny aku i on padł szybciej licząc szybko auto z końca 2006, banner z datą początek 2010 czyli ori aku wytrzymał ledwo ponad 3 lata. Więc te 9 lat bannera to dobry wynik. No i właśnie drugi przykład, w innym samochodzie także użytkuję bannera (tam akurat silnik diesla i także inna pojemność) ale dopiero 3 lata więc póki co powiedzmy norma, pozytywnie bo nie padł na gwarancji ani ledwo po( w przeciwieństwie pewnych innych marek, nawet swego czasu coś o nich pisałem w tym wątku). Także polecam a co dalej to się zobaczy. Grunt żeby nowy aku był naprawdę nowy a nie leżak magazynowy.
A tak między nami Epsonix to Ty akurat wiesz co mam pod maskąbo swego czasu doradzałeś w sprawie dołożenia ori xenonu, chociaż mogło umknąć po czasie.