Strona 61 z 295 PierwszyPierwszy ... 11515253545556575859606162636465666768697071111161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 2943

Temat: Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Było Fiat Stilo, AR147, AR159 1.9JTDm, Ford Mondeo MK4, jest Hyundai i40 crdi

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    Nie od dziś wiadomo, że w Polsce najsłabszym elementem w nowych Alfach jest … jej zarząd I nie jest to "choroba wieku dziecięcego" tylko raczej starczego Gdyby takie opcje pojawiły się w niemieckim cenniku, to klienci zabiliby sprzedawców śmiechem
    Chętnie zatrudniłbym się tam i zrobił porządek z działem sprzedaży i sprzedażą flotowa, bo obecny zarząd to nieśmieszny żart. Ja na pewno kupię giulie, bo to jedyna słuszna droga, ale chciałem zarazić dwóch kolegów i jeden poszedł w bmw3 (nawet rozumiem, nowa 3ka jest zacna, chociaż w moich oczach nudna i z brzydkim zadkiem) drugi natomiast kupił jaguara xe, czego ogarnąć nie mogę, szczególnie że sprzed liftu. Fakt dobra cena i fajnie jezdzi, ale materiały i wygląd padaka straszna. No i odrzuciła ich obsługa... A byliśmy wspólnie w kilku salonach, bo sporo po całym kraju podróżujemy.

Kwestia dzielenia Klientów na lepszych i gorszych to coś czego chyba nigdy nie zrozumiem. Ale przykład idzie z góry, ryba psuje się od głowy itd. szkoda, bo chyba upadek marki stanie się faktem, szczególnie po połączeniu z psa.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Leon FR 1.8 TSI 180 / Giulia Veloce 280

Domyślnie

Cytat Napisał Stacho Zobacz post
    Odnośnie konfiguratora modeli na rok 2020 to ci sprzedawcy którzy chcą rzeczywiście sprzedać Alfę, tym którzy chcą ją faktycznie kupić, już od około tygodnia udostępniają konfiguratory...

Zapoznając się ze szczegółami, nie dziwie się że Alfa ukrywa konfiugurator w którym np. "...pakiet redukcji hałasu w kabinie..." do samochodu za 231 tys zł (cena podstawowa Stelvio Veloce lub TI obydwa 280 KM) kosztuje uwaga..... dodatkowe 400 zł

No przyznajcie sami, że słabo to wygląda, chcę kupić samochód powyżej 200 tyś i mam dopłacić 400 zł za wyciszenie kabiny... chcesz mieć premium to dopłać cztery stówki

Już mogli tę dopłatę dołożyć do laminowanych szyb wycenionych na 1500 zł tworząc np. pakiet "silent" za 1900 zł - przynajmniej jakoś by to wyglądało skoro mamy dopłacać do czegoś co powinno być w cenie podstawowej.
    Hmm, tak się składa że widziałem te siatki dealerskie i z tego co widzę dla każdej z wersji ten pakiet jest w standardzie, nawet dla Business 200 KM RWD.
    Także albo mamy inne siatki, albo celowo wprowadzasz ludzi w błąd z jakiegoś powodu. BTW. Cena Veloce Ti też się różni wg tego co ja mam, a co Ty podajesz.
    Nie bardzo mogę się tym dzielić, bo tak obiecałem temu od kogo to dostałem, ale jeden screenshot na dowód nie zaszkodzi: https://snipboard.io/emsd7f.jpg

EDIT: Fakt, Ty mówisz o Stelvio, ja o Giuli. Chociaż szczerze, i tak nie chce mi się wierzyć żeby Stelvio tego nie miało w standardzie.
    Ostatnio edytowane przez michau6211 ; 20-12-2019 o 19:19

Użytkownik Rowerzysta Avatar Stacho
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

Cytat Napisał michau6211 Zobacz post
    Także albo mamy inne siatki, albo celowo wprowadzasz ludzi w błąd z jakiegoś powodu.
    Tak, na pewno to było celowe z mojej strony by wprowadzać Was w błąd i za chwilę pewnie się dowiem dlaczego

Dlatego unikam udzielania się na forum, nawet mając wiedzę w danym temacie, bo te teorie spiskowe dziejów w niektórych wątkach mnie osłabiają...

szczególnie, że ja o Stelvio a Ty o Giuli...
    Popatrz w załącznik może uwierzysz a jak nie to proszę zwrócić uwagę na konfigurator Stelvio na włoskiej stronie Alfy, tam również jest ta pozycja płatna: "...Noise Reduction Pack..." - 90 Euro

W Stelvio Veloce aktywny tempomat to nadal dodatkowa dopłata jedyne 5 tyś. zł... i skórzany kokpit to również 5 tyś (wcześniej w wersji Executive była dopłata 3 tyś) w wersji TI kokpit w skórze jest w cenie.

odnośnie dzielenia klientów na lepszych i gorszych to nie do końca prawda. Po prostu jeden handlowiec podejdzie do klienta bardziej elastycznie i pokaże nawet mniej oficjalne dane a drugi będzie szedł w zaparte że nie ma cenników i on nic nie powie albo że on nie może jeszcze ich udostępnić... no i co mu zrobisz
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	stelvio.jpg
Wyświetleń:	12
Rozmiar:	24.6 KB
ID:	264651  

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Dobra, chłopaki moglibyście mi pomóc skonfigurować Giulie 2020? Negocjuje z gościem używaną Julię i na jutro umówiliśmy sie na ostateczną decyzję bo dziś miał być konfigurator i miałem porównać ile mnie wyjdzie "w detalu" nówka. Mogę skonfigurować na włoskiej stronie i przesłać komuś gotowca..

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Jak nie kupujesz we Włoszech, to daj sobie spokój. Każdy kraj ma własny konfigurator i inną zawartość pakietów, bo to ustala importer, czyli u nas FCA Poland.
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

no to mogę podać co potrzebuję w aucie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kolpak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał Stacho Zobacz post
    Odnośnie konfiguratora modeli na rok 2020 to ci sprzedawcy którzy chcą rzeczywiście sprzedać Alfę, tym którzy chcą ją faktycznie kupić, już od około tygodnia udostępniają konfiguratory...

Zapoznając się ze szczegółami, nie dziwie się że Alfa ukrywa konfiugurator w którym np. "...pakiet redukcji hałasu w kabinie..." do samochodu za 231 tys zł (cena podstawowa Stelvio Veloce lub TI obydwa 280 KM) kosztuje uwaga..... dodatkowe 400 zł

No przyznajcie sami, że słabo to wygląda, chcę kupić samochód powyżej 200 tyś i mam dopłacić 400 zł za wyciszenie kabiny... chcesz mieć premium to dopłać cztery stówki

Już mogli tę dopłatę dołożyć do laminowanych szyb wycenionych na 1500 zł tworząc np. pakiet "silent" za 1900 zł - przynajmniej jakoś by to wyglądało skoro mamy dopłacać do czegoś co powinno być w cenie podstawowej.
    Może się mylę, że tu nie o wyciszenie kabiny chodzi za te 4 stówy (to masz pewnie za 1500 przy szybach)..
    Akurat właśnie dziś się dowiedziałem przypadkiem, że jest specjalny system ponoć montowany w Fordach Vignale, który mikrofonami zbiera dźwięki (szumy) w kabinie, a głośnikami wypuszcza dźwięki "przeciwne", co ponoć ma obniżyć słyszalność tych hałasów

- - - Updated - - -

Powiedzcie mi o co chodzi z dieslami w Alfie?
    Dzwoniąc do salonów w Katowicach i Krakowie w obu dowiedziałem się, że diesla w Stelvio absolutnie nie mają, nie sprowadzają, w ogóle prawe nie sprzedają i że należy kupić benzynę, która jest dużo lepsza... W Katowicach, to prawie nakrzyczano na mnie, że śmiem pytać o diesla
    Rozlatują się? A może zamiast zarabiać, to na takich tracą sprzedając?

- - - Updated - - -

Znalazłem "hałas":
    https://www.ford.pl/oferta/znajdz/te...dukcji-halasu#

Użytkownik Rowerzysta Avatar Stacho
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

Znajomości konfiguratora to połowa sukcesu, bo jeszcze przydałoby się znać pułapy rabatowe ustalane przez dystrybutora, a z tego co wiem to te nie zostały jeszcze oficjalnie zatwierdzone (podaje stan na wtorek 17.12) więc bez nich sprzedawcy nie mogą podejmować negocjacji ceny. Jak kupujesz wersję podstawową typu Bisnes, to na nią rabatu nie uzyskasz ale kupując bardziej doposażoną wersję spokojnie możesz się potargować.

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

Cytat Napisał Kolpak Zobacz post
    Tez ma to np. ds7 crossback, ciekawe czy o to chodzi w tych 400 zł

Użytkownik Świeżak Avatar Michalwawa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    Nie od dziś wiadomo, że w Polsce najsłabszym elementem w nowych Alfach jest … jej zarząd I nie jest to "choroba wieku dziecięcego" tylko raczej starczego Gdyby takie opcje pojawiły się w niemieckim cenniku, to klienci zabiliby sprzedawców śmiechem
    Nie do końca, konfiguruje w firmie A6 3.0 benzyna i wyobraźcie sobie, ze w samochodzie za 460 tys nie ma w standardzie wyciszenia szyb, elektrycznej klapy bagażnika, systemu audio, skory na desce, drzwiach czy nawet fotelach. Dodatkowo trzeba zapłacić za otwieranie bezkluczykowe 4800 !!!! Nie narzekajcie na Alfę! Błagam!!!! Popatrzcie na niemieckie konfiguratory. W BMW naprzyklad za porządny infotaiment i virtual cockpit dopłacicie 15 tys!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk