Strona 70 z 295 PierwszyPierwszy ... 20606162636465666768697071727374757677787980120170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 2943

Temat: Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    jeszcze nie mam

Domyślnie

Cytat Napisał duke75 Zobacz post
    Uważam,że nie wszystkie Ryśki to fajne chłopy ale Ty jesteś akurat po dobre stronie mocy! Duży szacunek,ze nie dałeś się zwabić marketingowi BMW i wybrałeś lepszy i ładniejszy samochód

Napiszę Wam jak skonfigurowałem sobie Giulie w wersji Business MY 2020. Zadzwoniłem do salonu Automobile Torino w Lublinie skuszony ogłoszeniem z OLX, które tu ktos wcześniej zamieścił. Sympatyczny pan Paweł powiedział mi,ze możemy skonfigurować to co chce krok po kroku wymieniając przez mnie elementy wyposażenia lub na podstawie starej konfiguracji. Akurat miałem zrobiona konfigurację na włoskiej stronie nowego modelu i na polskiej stronie modelu 2019. Podałem numer i Pan dziś mi zadzwonił z ceną
    Wg tego co pan Paweł powiedział, do wersji Business nie można zamówić koloru Misano Blue oraz podwójnego wydechu(we Włoszech można podwójny wydech ale koloru też nie zamówicie). Co do felg to nie jest pewien czy 17 cali będzie w standardzie. Rozmowy jeszcze trwają (we Włoszech są 17)
    Podsumowując wersja Business, 200 koni, z podstawową felgą, kolorowanymi zaciskami, łopatkami, skórzanymi fotelami, czujnikami z tyłu, pakietem zimowym, ksenonami 35 W itd. wyszła mnie 163 tys brutto i po rabacie dostałem cene 155 tys. Możlliwość zamówienia od 10.01.
    Taka sam konfiguracja w 2019 na tę samą wersję ale w Misano Blue i z 16-ami, z 6.5 calową nawigacją i małym wyświetlaczem między zegarami wyszła mnie 161 czyli praktycznie to samo. Finalnie bardzie sie opłaca MY 2020.
    To bardzo fajna cena muszę przyznać! Sam czekam niecierpliwie na cennik, daj znać jak już jakieś szczegóły ustalicie. A finansowanie wiesz już jakie będzie dostępne ?.
    Aha orientujesz się czy Business ma czujniki parkowania i kamerę ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kolpak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Cytat Napisał McStadt Zobacz post
    Moim zdaniem natomiast lakierowane listwy, zderzaki i nakładki błotników są opcją stylistyczną, której bardzo brakowało w konfiguratorze i podejrzewam, że nie jestem odosobniony w tej opinii, skoro producent zdecydował się wprowadzić ją do oferty wraz z liftingiem. Te czarne plastiki optycznie powiększają tzw. wheel gap, przez co nawet 20'' felgi wyglądają na mniejsze niż są w rzeczywistości. Ja sam zdecydowałem się na ich polakierowanie w kolor nadwozia i jestem bardzo zadowolony z uzyskanego efektu.
    Możesz wstawić lepsze foto Twojej z polakierowanymi?

Użytkownik Świeżak Avatar McStadt
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio B-Tech 280KM Pb MY2019

Domyślnie

Nie mam talentu do robienia zdjęć, ale spróbuję uchwycić kilka lepszych ujęć w słoneczny dzień

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti

Domyślnie

Cześć, ja ok 2 tyg temu zamówiłem właśnie nowa Giulie. Zamówienie poszło bezpośrednio przez FCA Polska, bazowało na wiedzy teoretycznej i na totalnie bezużytecznej siatce produktu(modele + opcje) wysłane przez FCA do dealerów w listopadzie. Generalnie będzie veloce Ti na wypasie, z opcji dodatkowych pakiet asystent plus, laminowana szyba, przeszycia foteli i deski QV nić zielono biała, pakiet organizer, harman&kardon, misano, żółte zaciski, veloce Carbon. Nie brałem pakietu performance bo będę ja mocno obniżał i aktywny zawias napewno by powodował problem. Jeśli dobrze wszystko się sklei i zamówienie będzie szło normalnym trybem do samochód będzie najszybciej koniec lutego lub koniec marca.

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

RobGie, konfiguracja zacna, gratuluję

Użytkownik Świeżak Avatar Michalwawa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

A łopatki przy kierownicy i aktywny tempomat wziąłeś? W korkach swietnie działa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Chłopaki, nie zrozumieliśmy się Nie zamówiłem nowej 2020. Chciałem tylko porównać jaka jest różnica w stosunku do tej, którą kupiłem. Zrobiłem to w ostatnim dniu przed zapłaceniem i odebraniem auta,żeby się wycofać w razie "W" ale wyszłoby ok 50 tys drożej za nową w stosunku do tej którą kupiłem. Zrobiłem to świadomie bo autem chcę jeździć ok. 3 lat, może podnieść moc do 280-300 koni ale już widzę,że nie wiem czy to zrobię bo 200 konia daje rade. Z nowym autem musiałbym się ożenić na 5-6 lat i starciłbym więcej kasy a jak możecie zauważyć mam czym jeździć w sezonie pozazimowym a do tego dochodzi kilka Ducati i zarówno 159 jaki Giulia od marca do października jest mało używana.
    Kupiłem auto w stanie praktycznie salonowym, z przebiegiem 27 tys km, z gwarancją do marca 2020 więc ją pewnie wydłużę o rok. Jestem jak na razie baaaardzo zadowolony. Auto miażdży wizualnie i w czasie jazdy i jest jak UFO wśród wszelakich skód, audic i innych dupowozów.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 200KM

Domyślnie

Cytat Napisał Rysiek114 Zobacz post
    To może ja się pochwalę.

W sumie to miała być 320i na którą chorowałem już od kilu lat, ale po jazdach próbnych wybrałem Giulie .
    Autem pomykam już od trzech tygodni.
    Przesiadłem się z Peugeota 308 1.6 120KM, tak więc różnica między tymi autami jest olbrzymia.
    Nie czekałem już na lifta, dostałem bardzo dobrą ofertę auta z salonu w kredycie prawdziwe 0%.
    Wersja Super benzyna 200KM

Załącznik 265004Załącznik 265005

Wkrótce dodam też w "Nasze Belle"
    Fajnie Twoje auto wygląda. Czy felgi to 17'' wzór 420? Jaki to kolor - Vesuvio czy Stromboli?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    F80

Domyślnie

Cytat Napisał RobGie Zobacz post
    Cześć, ja ok 2 tyg temu zamówiłem właśnie nowa Giulie. Zamówienie poszło bezpośrednio przez FCA Polska, bazowało na wiedzy teoretycznej i na totalnie bezużytecznej siatce produktu(modele + opcje) wysłane przez FCA do dealerów w listopadzie. Generalnie będzie veloce Ti na wypasie, z opcji dodatkowych pakiet asystent plus, laminowana szyba, przeszycia foteli i deski QV nić zielono biała, pakiet organizer, harman&kardon, misano, żółte zaciski, veloce Carbon. Nie brałem pakietu performance bo będę ja mocno obniżał i aktywny zawias napewno by powodował problem. Jeśli dobrze wszystko się sklei i zamówienie będzie szło normalnym trybem do samochód będzie najszybciej koniec lutego lub koniec marca.
    jeśli to nie tajemnica, ile mniej mięcej taka specyfikacja w my20?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti

Domyślnie

Cytat Napisał Michalwawa Zobacz post
    A łopatki przy kierownicy i aktywny tempomat wziąłeś? W korkach swietnie działa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Łopatki są standardem dla wersji Veloce Ti a aktywny tempomat jest teraz częścią pakietu Asystent kierowcy Plus i przez to ten pakiet kosztuje teraz az 9k i też go mam dla mnie must have w poliftowej giuli, w przed lifcie bym nie brał wolał bym dokodować.