Strona 77 z 292 PierwszyPierwszy ... 27676869707172737475767778798081828384858687127177 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 2915

Temat: Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Użytkownik Świeżak
    Auto
    F80

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    no tym bardziej tam faktycznie:
    *samochód demonstracyjny dealera z gwarancją producenta ważną do 17.03.2021r.

no i mamy, ktoś sobie skonifuruje swoje Veloce, z tym co potrzebuje i zapłaci za nówkę np 180-190tyś. czy dla 10-20tyś warto brać demo rok używane z brakami i kupą zbędnego wyposażenia (bo chyba każdy znajdzie i braki i zbędne wyposażenie w tym konfigu)?
    Masz rację, i nie masz racji z 1 strony absolutnie rozumiem zamawianie auta pod siebie, z odpowiadającym wyposażeniem, i radość z czekania na upragnione auto, i to jest warte tych paru złotych więcej. Oczywiście ten egzemplarz który wrzuciłem to nie jest igła nówka sztuka, i stąd też duży rabat Po prostu trochę mnie zatkało jak zobaczyłem Veloce z fajnym wyposażeniem za 169 brutto.
    Z 2 strony ja akurat mam problem z wyposażeniem, nigdy nie mogę się zdecydować Ostatnie auto jakie kupowałem po długich konfiguracjach kupiłem ze stocku, z wyprzedaży rocznika, bo miało ten kolor który chciałem, mniej więcej to wyposażenie i duży rabat. Auto miało kilka opcji których bym nie wybrał, ale na przykład dociąganie drzwi, wydawało mi się że to absolutnie zbędny dodatek, w końcu każdy potrafi trzasnąć drzwiami, a to jest absolutnie genialny wynalazek, mam mega radochę za każdym razem jak za słąbo zamknę drzwi, a one i tak się domkną same. W życiu bym na to nie wpadł,
    No i Ty zdaje się potrafisz sobie ogarnąć wiele tematów elektronicznych które dla innego użytkownika nie są możliwe, ja sobie nie dołoże nawigacji czy czego tam jeszcze.
    Wracając do tematu, jak znacie kogoś kto całe życie marzył o 450 konnym, wolnossącym V8 ktore kręci się do 8250 rpm,połączonym z 2 sprzęgłową skrzynią i napędem 4x4 to mam naprawdę fajny egzemplarz do sprzedania, i już lecę po Veloce.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Gwid Zobacz post
    epsonix ale zawsze są wyjątki. ostatnio spotkałem kolesia który kupił veloce i brał z czym szło bo musiał koszty zrobić. nawet nie wiedział biedaczysko po miesiącu jazdy czy ma koła w różnych rozmiarach...
    jasne i takie przypadki są, ale link do "okazji" został podrzucony jako odpowiedź na zamówienie przez innego kolegę Veloce Ti za 270k cennikowo po liftingowej, więc to nie ten przypadek. inna sprawa ze taki jegomość to mógł za wczasu przewidzieć sytuację, z reguły nie jest tak że nagle w grudniu spada mu do portwela kilkaset tysięcy nieprzewidzianych

- - - Updated - - -

Cytat Napisał krist Zobacz post
    Z 2 strony ja akurat mam problem z wyposażeniem, nigdy nie mogę się zdecydować
    to też część przyjemności i bólu głowy - ja 2 lata konfigurowałem swoją wymarzoną a w ostatnim tygodniu myślałem że zwariuję:
    1.brać przyciemniane szyby czy nie
    2.ramki chrom czy czarne
    3.misano blue czy montecarlo blue, a może vesuvio i poszaleć z czerwonymi skórami?

w ostatnim tygodniu, po użyczeniu auta przez dealera na dzień, dołożyłem pakiet convinience, mimo że wcześniej wydawało mi się to zbędne i potencjalnie niebezpieczne, a po zasmakowaniu stwierdziłem że to must have i srać na ryzyko, mam AC. do tego jak przyszedłem robić zamówienie to zdziwiłem sprzedawcę kolejną sprawą bo dołożyłem jeszcze pakiet audio (ten pośredni). gdybym miał jeszcze parę dni to pewnie skończyło by się na desce w skórze (i HK bo wymagana opcja dla deski w skórze)

Ostatnie auto jakie kupowałem po długich konfiguracjach kupiłem ze stocku, z wyprzedaży rocznika, bo miało ten kolor który chciałem, mniej więcej to wyposażenie i duży rabat.
    tak kupiliśmy Giuliettę 1.4TB dla żony 85tyś -> 65tyś, kolor i opcje które nam pasowały, bez żadnych ekstrawagancji w wyposażeniu, smaczki bo miała pakiet stylistyczny podobny do sport w wersji po taniości (nazywała się Veloce) ale robił robotę i auto było ciekawe (czerwono-czarne tapicerki choć materiałowe, czarna podsufitka, czerwone nici, nakładki progowe, grafitowe lusterka, felgi i czarne wykończenia w reflektorach itp)

No i Ty zdaje się potrafisz sobie ogarnąć wiele tematów elektronicznych które dla innego użytkownika nie są możliwe, ja sobie nie dołoże nawigacji czy czego tam jeszcze.
    w giulietcie wpadł od razu brakujący tempomat, w Giulii też parę rzeczy które były za drogie albo za dużo trzebaby dołożyć żeby mieć małą opcję która szła w parze. nie każdy jednak się odważy czy potrafi czy nawet zdaje sobie sprawę z takich możliwości. z resztą jak kupowałem swoją to nie myślałem o dokładaniu czegokolwiek, wyszło w trakcie jak MES już ogarniał Giulię a na rynku w 2019 pojawiły się używane wyświetlacze 8.8.

Wracając do tematu, jak znacie kogoś kto całe życie marzył o 450 konnym, wolnossącym V8 ktore kręci się do 8250 rpm,połączonym z 2 sprzęgłową skrzynią i napędem 4x4 to mam naprawdę fajny egzemplarz do sprzedania, i już lecę po Veloce.
    no ja marzę, ale raczej mnie na takie coś nie stać, szczególnie teraz przy inwestycjach w Stuff4car i ograniczeniu dochodów z dotychczasowego źródła (robię dla nich na 1/4-1/3 "etatu") nie ma szans na żadne wydatki, tym bardziej na utrzymanie takiego auta - tam eksploatacja zabija cenami zapewne a jakaś awaria to ani gdzie naprawić a w portwelu drenaż na max. może kiedyś, oby
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Dziś byłem umówić się na przegląd w ASO i znajomy ze sklepu powiedział mi,że konfigurator ma się pojawić w połowie lutego.
    Uśmiałem się tylko bo mnie to już nie dotyczy. Szkoda tylko marki bo na pewno tracą mnóstwo potencjalnych klientów.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio q4 veloce

Domyślnie

Cytat Napisał duke75 Zobacz post
    Dziś byłem umówić się na przegląd w ASO i znajomy ze sklepu powiedział mi,że konfigurator ma się pojawić w połowie lutego.
    Uśmiałem się tylko bo mnie to już nie dotyczy. Szkoda tylko marki bo na pewno tracą mnóstwo potencjalnych klientów.
    podobno wiekopomna chwila nastąpić ma w poniedziałek....
    Ostatnio edytowane przez Gwid ; 10-01-2020 o 22:38

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Dzisiaj również dostałem informację z salonu, że ma być w poniedziałek...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Gwid Zobacz post
    podobno wiekopomna chwila nastąpić ma w poniedziałek....
    a zupdatowane mapy na 6.5" miały być w grudniu 2019 mimo że powinny być w czerwcu 2019, ciągle nie ma.

Cytat Napisał duke75 Zobacz post
    Szkoda tylko marki bo na pewno tracą mnóstwo potencjalnych klientów.
    oni tak zawsze. przez ponad 2 lata nie potrafili do katalogu pdf (OK drukowanego mogło im się nie chcieć robić) wrzucić info o Veloce.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Stelvio

Domyślnie Cennik 2020

Panowie, ostatnimi czasy przeczytalem ten i jeszcze kilka tematow od deski do deski. Kilku z Was juz w pewnym sensie 'znam'. Przymierzam sie do zakupu Stelvio. Jutro jade na AutoSalon do Brukseli, podobno daja niezle znizki w czasie targow... Z racji ze przebywam w Belgii od jakiegos czasu to rozwazam zakup tu lub w Polsce.

W zwiazku z tym pragne poinformowac ze belgijski konfigurator juz jest nowy, zatem info o poniedzialkowym uruchomieniu polskiego cennika zyskuje na wartosci.

Z pozdrowieniem.

Użytkownik Świeżak Avatar gruby19
    Mieszka w
    Auto
    Giulia Veloce TI

Domyślnie

Cytat Napisał Zupi Zobacz post
    W zwiazku z tym pragne poinformowac ze belgijski konfigurator juz jest nowy, zatem info o poniedzialkowym uruchomieniu polskiego cennika zyskuje na wartosci.
    Nie wiem gdzie Ty to widzisz, ale ja widzę taki sam jak polski...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    jeszcze nie mam

Domyślnie

Cytat Napisał gruby19 Zobacz post
    Nie wiem gdzie Ty to widzisz, ale ja widzę taki sam jak polski...
    Jest nowy jak zaczniesz konfigurować to jest np. nowy lewarek od biegów do wyboru.

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Screenshot_20200111-084343.jpg
Wyświetleń:	22
Rozmiar:	35.9 KB
ID:	265263
    Jest Veloce, zatem jest nowy