Kurynio napisał, że do AA konieczny jest kabel. Nie wiem skąd wytrzasnąłeś coś innego![]()
Kurynio napisał, że do AA konieczny jest kabel. Nie wiem skąd wytrzasnąłeś coś innego![]()
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Ale kolega Gwid chyba jak widać po napisie sedan wstawił cennik Giulii nie Stelvio
Zgadza się - 231k
- - - Updated - - -
Tzn.? Czy prócz braku navi różni się wtedy coś jeszcze? Wygląd/funkcjonalność?
- - - Updated - - -
Wrócę do pytania, bo odpłynęło w dal..
Czym są poniższe, bo mam już wątpliwości..
377 Alfa Dynamic Suspension FSD (zmienna charakterystyka pracy amortyzatorów)
SDD System zawieszenia sportowego Alfa Active Suspension
To drugie wydaje mi się było z jakimś pakietem bodajże performance razem z łopatkami i blokada dyfra. Samo rozwiązanie polega na tym, system ciągle analizuje jak jedziesz i dostosowuje pracę amortyzatorów w sensie twardość.
To pierwsze to chyba nic innego jak dodatkowo usztywnione zawieszenie w trybie dynamic, ale z opcją zmiękczenia poprzez przycisk z symbolem amortuzatora na pokrętle DNA
P.S. albo odwrotnie![]()
Po przeanalizowaniu kilku forów zagranicznych i dyskusji w dedykowanym wątku na alfaholikach ja doszedłem do wniosku, że
nie warto dopłacać do HK gdyż zestaw rozszerzony 10-głośnikowy gra zupełnie przyzwoicie (niektórzy twierdzą że lepiej). Chyba żeby przyszpanować okrągłymi
zaślepkami z logiem HK na przednich drzwiach. Sam posiadam zestaw podstawowy i wiedząc, że magnesy są tam średnicy 5-złotówki, póki co
nie widzę potrzeby upgrade-u i jestem zadowolony. Wersja pośrednia powinna sprostać wymaganiom większości audiofili.
Co do audio, też słyszałem że optymalnym rozwiązaniem jest pośredni, ale to podkreślam słyszałem. U siebie mam HK, gra ogólnie ok, ale moim zdaniem, chyba nie do końca z wytłumieniem bo przy specyficznych kawałkach potrafi się wzbudzić. U żony jest B&O i chyba nie za 6k dopłaty tylko jakoś 4,5k i moim zdaniem gra lepiej, w poprzednim aucie miałem Cantona, to jednak HK moim zdaniem jest lepszy
To chyba jednak odwrotnie, bo teraz patrzę na wykaz mojego wyposażenia i mam tylko SDD, a mam zmiękczane amory guzikiem na DNA.
Poza tym w opcjach nowej Giulii (w starej pewnie też) nie ma "377" - oba są tylko w Stelvio, więc widać stosuje się to tylko w "terenówkach".
Teraz pytanie - kto u siebie ma "377 Alfa Dynamic Suspension FSD (zmienna charakterystyka pracy amortyzatorów)"?
Jak to działa? Warto? Koszt 2000, więc umiarkowany.
- - - Updated - - -
Chyba znalazłem super film o FSD
https://www.youtube.com/watch?v=fVB2147WiQs