Strona 105 z 295 PierwszyPierwszy ... 5559596979899100101102103104105106107108109110111112113114115155205 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,041 do 1,050 z 2943

Temat: Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Użytkownik Świeżak
    Auto
    -

Domyślnie

Cytat Napisał arturo132 Zobacz post
    Jest taki salon - Zasada Kraków.
    Jakoś nie powiedziałbym, skoro przy rozmowie o wersji Business:
    Sprzedawca 1: Nie ma szans na rabat, na wersje Business nie ma.
    Sprzedawca 2: Zaraz zerknę, no tak, duży nie będzie, maksymalnie 2% na Business.

Chyba że masz jakiegoś sprzedawcę godnego polecenia w tym salonie, to wyślij mi proszę namiar na niego.

Pominę fakt że skonfigurowane Business przez e-maila z innym salonem uzyskuje rabat na poziomie 5-7%... (tak mówimy o aucie do produkcji, nie 2019 w wersji my2020).

2% to grosze, ale gdzie tutaj jakaś konsekwencja w sprzedaży ?

Użytkownik Świeżak Avatar araneus
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    AR Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał Amoath Zobacz post
    Gdzie najlepiej zamówić jazdę testowa/ewentualnie później auto. W Bydgoszczy mnie olali trzy razy. Polecacie jakiegos dealera bo w Volvo i maździe to biegają wokół klienta jak wokół króla, kawa / herbata / ciastko , oh ah ... A w Alfie jak pan odebrał w końcu telefon to stwierdził "jakaś tam mamy stelvio do jazdy testowej" ...
    Miałem inne odczucia. Jestem z Katowic a zamawiałem właśnie w Bydgoszczy ze względu na podejście do klienta. Jeśli chcesz podam na PW (RODO namiary na osobę w salonie, z którą rozmawiałem i wymieniałem chyba ponad 200 maili.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Wiecie co nie wiem do końca ale chyba wiele zależy od "przyzwyczajeń/nawyków" konkretnego dealera.
    19 stycznia (tak tak niedziela) ok 18 wysłałem do 35 dealerów w pl zapytanie o samochód Hyundai Tucson- konkretna konfiguracja bieda wersja z lakierem metalic dla 63 letniego kierowcy.
    Po ok godzinie dostałem już 3 maile zwrotne z konkretną ofertą i danymi kontaktowymi. Następnego dnia do ok 9 miałem ...15 mail-i i 5 telefonów konkretnych sprzedawców skłonnych do negocjacji. Do godz 15 kolejnych 7 mail-i. Wybrana została konkretna oferta jednego ze sprzedawców i zakup sfinalizowany we wtorek - konkret.
    Jako ciekawostka jednym ze sprzedawców był dealer który ma tez AR - zgadnijcie kiedy przyszła oferta? - dziś po 15 z info, że nie ma i tyle ZERO AKTYWNOŚCI. (słownie: po ośmiu dniach!)

Nawet dealerzy którzy nie mieli w ofercie tego czego szukałem kombinowali jak sprzedać mi podobną wersję w korzystnej cenie lub chcieli szukać takiego autka wśród innych sprzedawców.

Wniosek - Zapłacono odebrano- nikt tu nie wymagał cudów - ciastka, kawy czy innych dupereli- to nie restauracja tylko sprzedaż auta - chciałem kupić samochód a nie się napoić czy najeść - tak uważam.

Problemem AR jest zarówno centrala jak i pl dystrybutor - ZERO chęci ZERO aktywności komplenir NIC NIC NIC.
    nikt tego nie kontroluje bo i po co - przecież jest super a tu jakiś palant chce auto kupić -SKANDAL!!
    Centrala FCA Polska jak zawsze ma w dupie ale zapewne jak co roku za gruba kasę za "super osiągnięcia " będzie się towarzystwo dobrze bawić np w Arłamowie.

FCA POLAND - skończcie ten cyrk i weźcie się do roboty w teren bo jeszcze rok czy dwa i nie będzie czego zbierać!!!!
    Ostatnio edytowane przez Dareek ; 27-01-2020 o 16:41

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Przasnysz
    Auto
    Giulietta 1.4 TB 120 Distinctive 2015 Fiat Punto Evo 1.4 77 2010

Domyślnie

Jak kupowałem swoją używaną Julkę w Polcarze w Poznaniu, co prawda to był dział samochodów używanych, ale z niczym nie było problemu. Obsługa jak trzeba. Wszedłem też do działu samochodów nowych, bo stała tam 4C, którą chciałem obejrzeć z bliska. Jeden ze sprzedawców podszedł od razu do mnie, powiedział, dzień dobry, w czym mogę panu pomóc? Może więc tam próbujcie

Użytkownik Rowerzysta Avatar So What!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Było Subaru Legacy 3.0R, jest Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał _arekm_ Zobacz post
    Wlasnie, najlepiej by bylo gdyby sprzedawali AR bez fiata, byc moze gdzies jest taki dealer. W przeciwnym przypadku to nie trzeba inwestowac w przedsprzedaz AR bo zarobimy na Tipo. A jak sie raz na jakis czas trafi jakis dziwak po Giulie to przeciez nic sie nie stanie jak sobie pojdzie gdzie indziej.
    Zasada Kraków. Salon zdecydowanie godny polecenia. Serwis (na razie) zresztą też.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daro1906
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive

Domyślnie

Cytat Napisał mirekmiras Zobacz post
    Jak kupowałem swoją używaną Julkę w Polcarze w Poznaniu, co prawda to był dział samochodów używanych, ale z niczym nie było problemu. Obsługa jak trzeba. Wszedłem też do działu samochodów nowych, bo stała tam 4C, którą chciałem obejrzeć z bliska. Jeden ze sprzedawców podszedł od razu do mnie, powiedział, dzień dobry, w czym mogę panu pomóc? Może więc tam próbujcie

Też miałem przyjemność kupować dla żony Giuliettę niecały rok temu w Polcarze w Poznaniu. Super wspominam kontakt z pracownikiem salonu. Super obsługa, profesjonalne podejście do klienta. Przymierzam się do zakupy Giulii (dla siebie) i zgadnijcie gdzie najpierw zapukam??. Też w mojej miejscowości - Zielona Góra - jest salon Grupy Gezet Alfa Romeo. Mega fajna, przyjazna obsługa dla klienta, aż chce się tam autka kupować. Czyli można - no można. Byłem też w salonie AR w stolicy - pomińmy milczeniem podejście do klienta.
    Ostatnio edytowane przez daro1906 ; 27-01-2020 o 18:04

Użytkownik Świeżak Avatar Nemiroff
    Mieszka w
    Gōrny Ślōnsk
    Auto
    StelvioQ Abarth Spider

Domyślnie

Jak ktoś ma ochotę cofnąć się w czasie, do szarych i biednych czasów gen. Jaruzelskiego to polecam kontakt z Panią Sprzedawczynią z Ganinex'u w Katowicach. Podejście do klienta i standard obsługi jak w sklepie mięsnym w 1982 roku. Makijaż i uzębienie stylizowane na epokę, brakuje tylko czepca. To był kiedyś budynek Polmozbytu. Przetrwał nienaruszony też duch polmozbytu. Masakra do kwadratu... Jak oni tam wogóle jakieś samochody sprzedają? Dobry temat na pracę z socjologii.*

*Stan na wiosnę 2019 roku.
    Ostatnio edytowane przez Nemiroff ; 27-01-2020 o 17:30

Użytkownik Świeżak Avatar Amoath
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0 jtdm 170KM

Domyślnie

No mówię wam, teraz pisałem że sprzedawca mazdy "jutro pana żona niech przyjdzie po kluczyki dostanie auto na 3dni" ... A do alfy się dodzwonić nie mogę , podjadę do poznania i ogarnę Poznań. Jak nie ... To będzie mazda bo tu już nie chodzi o fakt kaw ciastek Paczków tylko o podejście do klienta .
    Ostatnio edytowane przez Amoath ; 27-01-2020 o 17:54

Użytkownik Świeżak
    Auto
    -

Domyślnie

No mówię wam, teraz pisałem że sprzedawca mazdy "jutro pana żona niech przyjdzie po kluczyki dostanie auto na 3dni" ... A do alfy się dodzwonić nie mogę , podjadę do poznania i ogarnę Poznań. Jak nie ... To będzie mazda bo tu już nie chodzi o fakt kaw ciastek Paczków tylko o podejście do klienta .
    Nie odbierają bo konfigurują całe dnie klientom auta przez telefon. Linia jak w ZUSie. (dość skarazmu).
    Nawiązujac do zakupu Tucsona, nie wiem czy w PL jest w sumie tyle salonów AR.
    Widzę że w autach od ręki na stronie AR pojawiła się opcja filtrowania po 2020.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Kolpak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

A z ciekawości jak w Twoim odczuciu porównanie tych 3 aut? ..bo tez ostatnio te i podobne sprawdzałem.
    Co do Alfy - niestety nie spotkałem salonu, który chciałby dać samochód choćby na 1 pełny dzień..niestety, a uważam, że to mega w sprzedaży pomaga.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Nemiroff Zobacz post
    Jak ktoś ma ochotę cofnąć się w czasie, do szarych i biednych czasów gen. Jaruzelskiego to polecam kontakt z Panią Sprzedawczynią z Ganinex'u w Katowicach. Podejście do klienta i standard obsługi jak w sklepie mięsnym w 1982 roku. Makijaż i uzębienie stylizowane na epokę, brakuje tylko czepca. To był kiedyś budynek Polmozbytu. Przetrwał nienaruszony też duch polmozbytu. Masakra do kwadratu... Jak oni tam wogóle jakieś samochody sprzedają? Dobry temat na pracę z socjologii.*

*Stan na wiosnę 2019 roku.
    Chyba nie mówisz o Pani Ani??

- - - Updated - - -

Cytat Napisał arturo132 Zobacz post
    Jest taki salon - Zasada Kraków.
    Właśnie dziś rano rozmawiałem z nimi, stad info, które wcześniej napisałem.
    Sprzedawca wydawał się ok, ale miał ofertę na maila wysłać i cisza..
    Natomiast bardzo krótko pisałem z Tychami, że może zajrzę w czwartek, coś obejrzeć (docelowo nie dojechałem), a dziś mail:
    Dzień dobry
    I nie udało się Panu podjechać do nas?
    Czy się minęliśmy?

Wrażenie jakby zależało