Bitumiczne, butylowe - obie są ciężkie... I są powszechnie używane - pianką drgań nie wygłuszysz.
Bitumiczne, butylowe - obie są ciężkie... I są powszechnie używane - pianką drgań nie wygłuszysz.
czy to w ten samochód tak inwestujesz? - "Serwis nie wie co sie stalo i czy to nie powtorzy sie , nikt nic nie wie - i nikt mi nie zwroci zaufania do tego "auta" . Serwis nie wydał auta aby tym jechać, nie wiedzą czy np na autostradzie stanie sie to raz jeszcze - nie mogą dać na to gwarancji. Sprzedać to? a jak sie ktoś zabije? ale jak sprzedać z taką historią w serwisie? czy to jeszcze ma wartość? Naprawa? -Pewnie zrobią dziurę w podłodze i załączą instrukcję od Georga Flinstona jak hamować gdy system wyłączy hamulce .
Mineło już naprawdę sporo czasu od zdarzenia . Producent miał naprawdę dużo czasu aby zareagować właściwie - tymczasem nic." Taka mała złośliwość co do wyrażania stanowczych opinii.
Przepraszam, tego nie doczytałem. Z mojego punktu widzenia inwestowanie w super nagłośnienie jest trochę nie trafione gdyż przy sprzedaży nabywca nie doceni walorów takiego sprzętu.
I dzięki Bogu...
A w temacie: nawet lżejsze maty butylowe na Alu to ze 3kg/m2. Łatwo policzyć, że na samych drzwiach można kilkanaście kg przykleić. Bitumiczne są jeszcze cięższe...
Odnoszę wrażenie że to Twoja typowa wiedza teoretyczna. Napisałem Ci że od dłuższego czasu profi warsztaty (nie Janusze w garażu aby tanio było) nie stosują do wytłumienia pod audio czy nawet hałasów toczenia szumu wiatru etc mat bitumicznych z racji ich słabych właściwości oraz kłopotów montanowych i w późniejszej eksploatacji to piszesz mi jakieś dyrdymały o masie mat - co ma piernik do wiatraka? nie wiem. Butyl jest do czego innego, a pianka do czego innego i pisanie że wchodzi kilkanaście kg na drzwi to już kompletnie odleciałeś - no chyba że napchasz mat bitumicznych o których tu pisałeś to może ale nie kilkanaście kg! Ja do wygłuszenia używam tylko mat STP AERO Gold i pianek STP od 3- 10mm grubości i nigdy nie dochodzi do tak drastycznego wzrostu masy- nie wszystko się wykleja w drzwiach.
- - - Updated - - -
i tak ma być - ma Tobie sprawiać przyjemnosć i Ciebie cieszyć, a nie zastanawiać się co na to przyszły właściciel.
Witam,
czy ktoś się orientuje czy jeżeli standardowo nie było Subwoofera czy jest poprowadzona do bagażnika wiązka przewodów?
Wiem że to inna liga ale widziałem na allegro gotowe zestawy z wzmacniaczem za 1 tyś![]()
allegro.pl/oferta/subwoofer-alfa-romeo-stelvio-excursion-shx-8s4-8498735637
Albo aktywny montowany w miejsce koła zapasowego:
allegro.pl/oferta/subwoofer-aktywny-ground-zero-alfa-romeo-stelvio-7274035926
P.S. nie potrzebuje jakiegoś super dzwięku. Brakuje tylko lekkiego basu w aucie
Co o tym sądzicie? Czy lepiej wymienić tylko głośniki w drzwiach?
Kabli nie ma. Najprościej wziąć z radia sygnał (albo z drzwi itp z głośnika) kupić wzmaka z high input i wzbudzaniem sygnałem z głośnika.
Te ground zero to lipa [emoji6]
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka