Pytanie mam, dostałem konfiguracje stelvio z pakietem 8M4 Pakiet Asystent kierowcy Plus , czy jest zawarta w nim kamera cofania?
nie, kamera i przednie czujniki sa w pakiecie asystent parkowania, przynajmniej wg katalogu MY2020
jest dostepna w MY2019potwierdziłem sobie w niemieckim konfigu i na polskich aukcjach
Do liftu, czyli MY < 2020 kamera była w pakiecie Asystent kierowcy i AK Plus. Po lifcie kamera i czujniki poleciały do nowego pakietu "Asystent Parkowania". Pakiet ten oczywiście nie jest w standardzie na żadnym poziomie wyposażenia w Giulii i Stelvo...
PS. W cenniku Stelvio widzę, że na MY2020 są dwa pakiety o nazwie Asystent Kierowcy: 6UN i 1P7. Ale to musi być jakiś chochlik i idąc za katalogiem ten pierwszy to Asystent Parkowania.
Jutro jadę do salonuzobaczymy
Pakiet 8M4 to pakiet z cennika na rok 2019 i w nim występuje kamera cofania. Jeżeli ktoś zaproponował taki pakiet, to prawdopodobnie rozmawialiście o samochodzie z roku produkcji 2019?
W cennikach Stelvio na rok MY2020 pakiet 8M4 nie występuje a kamera cofania oraz przednie czujniki parkowania (tylne są w standardzie) tworzą pakiet 6UN "Pakiet Asystent Kierowcy 2" i jest on wyceniany na 2500 zł.
Dodatkowo w cenniku na MY2020 rok odrębnym pakietem jest "Pakiet Asystent Kierowcy Plus" 1P9 lub "Pakiet Asystent Kierowcy 1" 1P7 ale w żadnym z nich nie ma kamery cofania.
My2019przy obecnych wydatkach niestac mnie na my2020
![]()
No to jak rozmawiasz o roczniku 2019 to w tym pakiecie będzie kamera cofania i czujniki a poza tym powinny być:
- automatyczne włączanie świateł mijania i drogowych,
- czujnik monitorowania martwych pól,
- lusterko wewnętrzne elektrochromatyczne,
- lusterka zewnętrzne elektrochromatyczne.
W sumie to nadal na stronie AF masz konfigurator na rok 2019, więc możesz sobie posprawdzać co w jakim pakiecie zawarto.
https://www.alfaromeo.pl/konfigurator/stelvio/#/version
Dzięki! O 10 będę na. Miejscu wszystko wiedział