Hmmm jutro sie zabieram za moj panel, kiedys go rozkrecalem ale nie pamietam czy byl jedno czy dwuplytkowy.
Fajnie by bylo miec z powrotem podswietlenie przyciskow.
Pozdrawiam i jak tylko sie zabiore to porobie fotki.
Hmmm jutro sie zabieram za moj panel, kiedys go rozkrecalem ale nie pamietam czy byl jedno czy dwuplytkowy.
Fajnie by bylo miec z powrotem podswietlenie przyciskow.
Pozdrawiam i jak tylko sie zabiore to porobie fotki.
cieszę się że pomogłemNapisał Wujek
jak elektryk naprawi ten drugi to też postaram się wkleić zdjęcia z naprawy
Pozdrawiam
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
Oj pomogles i to jak !!!Napisał Mdx
Taka mala rzecz a cieszyPo raz pierwszy zobaczylem podswietlenie klawiszy klimy w 155... bezcenne
A teraz maly fotoreportaz:
tak wyglada rozmontowany panel:
a tak wyglada po przerobce:
troszke inaczej rozwiazalem podlaczenie do zarowki, poniewaz nie chcialo sie trzymac styku pola wiec przylutowalem kabelek do blaszki w oprawce zarowki, minusem jest bardziej problematyczna wymiana owej zarowki, ale to pewnie nastapi za 10lat - zostawilem dluzszy kabelek aby mozna bylo wymontowac oprawke
tak wyglada panel po zamontowaniu:
no i fotki nocne
zegary:
przelacznik przy kierownicy
a teraz zabieram sie za wymiane podswietlenia w przycisku przeciwmieglnych przednich (slabo swieci) oraz przycisku zalaczania/blokowania tylnych szyb (czasem sie swieci a czasem nie, cos przerywa)
pozdrawiam
jacoff
I znowu pytanie do Mdx-a, czy u Ciebie na panelu kontrolnym (ostrzegawczym) tez tak pieknie podswietlone sa ikony jak u jacoffa? U mnie to nie swieci tylko diody w razie braku np. plynu. Da sie to naprawic?
I powiedzcie mi Panowie, dlaczego predkosciomierz w zakresie 140-180 km/h jest slabiej podswietlony. U mnie jest to samo.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Podswietlenie ikonek takze naprawilem - wystarczylo wymienic zarowki- u mnie nie podswietlalo zegarka oraz tych ikonek.Napisał Wujek
Znajduje sie tam takze zaroweczka podsiwetlajaca popielniczke.
Podswietlenie skali predkosci to dla mnie mala zagadka, niby zarowka ok a jest slabo(
U jacoffa panel centralny tez jest dobrze podwietlony bo pewnie aparat wyostrzył kolor tak jak u mnie to czasami bywa. W tym panelu sa 3 zarówczki 1-na oświetla zegarek 2-ga te ikonki a 3-cia wnętrze popielniczki.Napisał Wujek
Co do zegarów to juz sprawa konstrukcyjna jestwnętrze zegarów w tym miejscu jest zgrubione i to dlatego
Wymienilem zarowki w tym panelu bo byly spalone, ale dalej nie swieci. Poradzicie cos?
O ja wale, ale zonka zrobilem. Zarowke z oprawka wkrecilem nie z tej strony, zamiast na sciezke drukowana to na gola plytke. Dzis zmienilem i wieczorem sprawdze czy dziala. No zagapilem sie przy skladaniu.
Edit:
Wlasnie sprawdzilem, wszystko dziala i pieknie swieci.
Dzięki ci Mdx, dzisiaj polutowałem i mam świecące przyciski na panelu ale nie cały czas a dopiero jak światła włączę. Pozdrawiam.